EXCELLENTE KWALITEIT

Warmteshop

Marktleider BELGIË

Infrarood verwarmingen

Elektrische verwarming badkamer

spiegel infrarood paneel infrarood verwarming handdoekdroger 15 radiator

Zuinig elektrische verwarming badkamer

Met een elektrische verwarming badkamer verwarm jij deze ruimte op een duurzame wijze. Geen gas gestookte verwarming meer in de badkamer. Maar energiezuinige infrarood panelen of elektrische design radiatoren welke beide zeer zuinig in verbruik zijn.

Vroeger was het heel normaal dat badkamers werden verwarmd middels gas. Dit is vandaag de dag niet meer de norm. Nieuwbouw huizen worden niet eens meer opgeleverd met een gasaansluiting. Om jouw badkamer aangenaam te verwarmen werken we middels elektriciteit.

Voorheen was verwarmen met elektriciteit een stuk duurder dan met gas, maar dat verschil is steeds meer afgenomen. Dit komt vanwege de moderne technologieën die de elektrische badkamer verwarming tegenwoordig gebruikt, zoals infrarood straling.

Met infrarood panelen bespaar je al snel tussen de 30 en 50% op de energiekosten ten opzichte van een convectie kachel, zoals een CV ketel.

Ik wil een gratis offerte voor infrarood verwarming

spiegel infrarood paneel infrarood verwarming handdoekdroger plafond

Beste elektrische verwarming badkamer

Elektrische verwarming in badkamers zorgen niet alleen voor heerlijke warmte, maar ook voor comfort en een gezond binnenklimaat. Met Infraroodpaneel profiteer je direct van warme en schimmelvrij muren, geen beslagen spiegel en droge handdoeken.

spiegel

Zuinige elektrische verwarming badkamer

Een elektrische verwarming badkamer van 60 x 60 cm met een vermogen van 550 Watt kost 0,55 kWh. Vermenigvuldig het aantal kWh met de gemiddelde elektriciteitsprijs van 0,22 €/kWh. Dan is het verbruik 0,12 euro per uur. 

Handdoekradiator radiator handdoekdroger badkamer

Duurzame elektrische verwarming

De infraroodwarmte van een elektrische verwarming kan niet worden gemeten met een “normale” kamer thermometer. De temperatuur is ongeveer graden lager dan de waargenomen warmte. Dit directe verhittingsproces bespaart je energie en geld uit.

spiegel infrarood paneel infrarood verwarming handdoekdroger 9

Gaslose elektrische verwarming badkamer

Door gebruik te maken van elektrische verwarming badkamer heb je geen gas meer nodig. Verwarm in combinatie met groene stroom, misschien zelfs met eigen zonnepanelen op het dak. Dit is kosten besparend, CO2-neutraal en milieu vriendelijk.

VRAAG EEN GRATIS OFFERTE AAN

INFRAROOD VERWARMING

spiegel

Design panelen voor in de badkamer

Badkamer verwarming levert diverse soorten design radiator badkamer panelen. Niet alleen geschikt voor badkamers maar ook voor andere ruimtes in de woning. Infrarood verwarming kan je toepassen als hoofd- of als bijverwarming, zoals de badkamer of hobbyruimte

Er zijn verschillende design panelen met infrarood, zoals handdoekdroger, spiegelpaneel, plafondverwarming en bedrukte panelen.

Handdoekdroger: speciaal voor in de badkamer is er een infraroodverwarming met handdoekdroger. Dit paneel bevat beugels waar je de handdoek aan kan ophangen om te drogen, maar ook als handdoek houder. Het paneel heeft een Dual-Zone.

De bovenste zone is een krachtige IR kachel waarbij de temperatuur oploopt tot 120 graden. Het onderste gedeelte heeft een droogfunctie voor de handdoeken. Deze radiator wordt het meest gebruikt in badkamers om een warme handdoek plus badkamer te hebben. Ook verkrijgbaar als convectie handdoekradiator met meerdere tubes voor de handdoeken.

Spiegel infrarood verwarming: een infrarood paneel met spiegeloppervlak met of zonder frame is ideaal voor boven de wastafel. Eventueel ook verkrijgbaar met led-lichten. Nooit meer last van een beslagen spiegel na het douchen of baden.

Plafondverwarming: een infrarood paneel aan het plafond heeft als voordeel dat de stralen naar beneden zijn gericht Daardoor wordt de vloer ook heerlijk warm. Je hebt geen elektrische vloerverwarming badkamer meer nodig. Een plafondpaneel van metaal of verhard glas hebben tevens een groot warmtebereik.

ONBEPERKTE MOGELIJKHEDEN

DESIGN VERWARMING BADKAMER

badkamer verwarming spiegel infrarood paneel infrarood verwarming handdoekdroger 6

Duurzaam elektrisch verwarmen

Door elektrisch te verwarmen met groene stroom stoot je geen CO2 uit. Daarnaast zijn de infrarood warmte panelen erg zuinig en duurzaam in verbruik. Dat is niet alleen fijn voor jouw eigen portemonnee maar vooral voor onze planeet.

Een elektrische radiator is de groene oplossing voor het verwarmen van jouw badkamer of andere kamers in de woning. Steeds meer mensen kiezen voor een milieubewuste en gasloze heater. Elektrisch verwarmen is dan bij uitstek een goed begin.

Heb je overal een gasverwarming in huis, maar wil je bijvoorbeeld in de badkamer een elektrische verwarming? Dan zijn de elektrische radiatoren badkamer van Badkamer verwarming tevens een uitstekende oplossing als bijverwarming.

Kies daarom voor elektrisch verwarmen met infrarood straling waardoor je iedere keer opnieuw geniet van een lekker warme badkamer. De panelen zijn in verschillende vormen, wattages en modellen verkrijgbaar. Geschikt voor zowel wand- als plafondmontage.

badkamer verwarming spiegel infrarood paneel infrarood verwarming handdoekdroger wit satijn

Veilige elektrische verwarming badkamer

Doordat in de badkamer water wordt gebruikt, is veiligheid met een electrische verwarming van groot belang. Onze badkamer panelen zijn dankzij de IPX4-klasse spatwaterdicht en daardoor veilig te gebruiken in vochtige ruimtes.

Houd bij de montage altijd de veilige afstand van 60 cm in acht van een nabije water aansluiting. Verder hebben onze infraroodpanelen geen scherpe punten of randen. Het glas infrarood paneel is gemaakt van ESG-H veiligheidsglas.

Al onze hoogwaardige infrarood panelen dragen het Duitse TÜV GS keurmerk, wat staat voor een zeer hoog rendement, veiligheid en kwaliteit. De oppervlakte temperatuur is maximaal 100 tot 120 graden, zodat brandwanden en blaren zijn uitgesloten.

Tevens zijn de warmtepanelen beschermd met een overhitting schakelaar. De producten van Badkamer verwarming zijn vrij van kunststoffen en elektrostraling. Er bestaan daardoor geen risico’s op gezondheidsgebied. Infrarood warmte zorgt juist voor een gezond binnenklimaat.

spiegel infrarood paneel infrarood handdoekdroger 18

Voordelen elektrische infrarood verwarming badkamer

Een infrarood verwarming badkamer brengt vele voordelen naar voren. Ten eerste verwarmd een infraroodpaneel niet de lucht, maar de vaste objecten en mensen in de badkamer. Zoals het badkamermeubel, vloer en muren. De objecten houden de warmte lang vast.

Daarnaast weerkaatsen de stralen op bijna alles in de kamer, waardoor je van alle kanten de heerlijke warmte voelt. Doordat de muren warm zijn heb je het na het douchen nauwelijks condensvorming in de ruimte. Dit houdt tevens schimmelvorming in de badkamer muren tegen.

Infraroodverwarming is zeer zuinig in verbruik. Tenminste 93% van de energie wordt omgezet in duurzame warmte. De installatie is eenvoudig en je hebt ook nog eens geen onderhoudskosten. Dit scheelt je jaarlijks veel kosten.

Naast deze voordelen profiteer je ook van prachtige designs. Infrarood panelen voor de badkamer zijn slecht 2 tot 3 cm dik. Je monteert ze aan de wand of het plafond. Ze besparen ruimte in de badkamer en bovendien staan ze prachtig. Ook prettig is dat ze geen vieze geuren afgeven en geruisloos de kamer verwarmen.

Vraag en Antwoord

Wat is een elektrische verwarming badkamer?

Een elektrische verwarming badkamer is een kachel die gebruikt maakt van elektra. De energie wordt omgezet in warmte. Dit kan in de vorm van warme lucht zijn of van stralingswarmte, zoals infrarood straling.

Waarom een elektrische verwarming badkamer?

Een elektrische verwarming badkamer zorgt voor snelle warmte. Zeker met de moderne infraroodverwarming van Badkamer verwarming is de ruimte binnen enkele minuten aangenaam warm. Bespaar op energie, door de kachel alleen aan te zetten als je in de badkamer bent.

Voor wie is een elektrische verwarming badkamer?

Een elektrische verwarming badkamer is voor iedereen geschikt. Indien je een warme, droge en schimmelvrij badkamer wilt, kies je voor de elektrische infraroodpanelen. Door de vele keuze mogelijkheden in het ontwerp, is er altijd wel een warmtepaneel dat ook bij jou past.

Waar monteer je een elektrische verwarming badkamer?

Een elektrische verwarming badkamer monteer je aan een vrije muur of het plafond. Onze infrarood panelen zijn flinterdun, waardoor ze ruimte besparen. Heb je geen vrije muur, dan monteer je het paneel aan het plafond middels de plafondbeugel.

Hoe bespaar je met elektrische verwarming badkamer?

Met elektrische verwarming badkamer bespaar je op het energieverbruik. Ten eerste omdat onze infrarood verwarming zeer zuinig omgaat met de energie. Tenminste 93% van de energie wordt omgezet in warmte. Daarnaast heb je nauwelijks opwarmtijd nodig waardoor de ruimte snel warm is.

Is elektrische verwarming badkamer veilig?

Ja, elektrische verwarming badkamer is veilig te gebruiken in deze ruimte. Dankzij de IPX4 klasse zijn de badkamerkachels spatwaterdicht en dus veilig te gebruiken. Houd wel altijd de veilige montage afstand aan van 60 cm van de dichtstbijzijnde wateraansluiting.

Welke elektrische verwarming badkamer modellen zijn verkrijgbaar?

Het assortiment elektrische verwarming badkamer modellen zijn groot. Van gekleurde infrarood panelen en spiegelpaneel tot handdoekdroger en gepersonaliseerde bedrukte panelen. Alsmede Sunshower, vloerverwarming en de glazen stralingsconvectoren, welke infrarood en convectie warmte afgeven.

Kan je een elektrische verwarming badkamer aan het plafond installeren?

Ja, je kan een elektrische verwarming badkamer aan het plafond installeren. Middels de meegeleverde bevestigingsbeugels kan je het paneel veilig en stabiel aan het plafond installeren. Zorg wel voor een elektra aansluiting in de buurt.

Marktleider badkamer verwarmingen België

Badkamer verwarming

Energiezuinige badkamer verwarming zorgt voor een warme en droge badkamer. Badkamer infrarood verwarming verkrijgbaar als spiegelpaneel, handdoekdroger, kleuren of plafond paneel. Met ir badkamer paneel heb je droge muren, waardoor schimmels verdwijnen. 

Infrarood verwarming met handdoekdroger

Infrarood verwarming met handdoekdroger voor in de badkamer. Met de handdoekdroger verwarming heb je altijd droge handdoeken en een warme badkamer. Een prachtig design infrarood glas paneel met handdoek beugels in chroom of roestvast staal.

Handdoekdroger Badkamer

Infrarood handdoekdroger zorgt voor droge handdoeken en een warme badkamer. Het dual-zone Welltherm paneel bestaat uit twee zones. Het bovenste deel van het glazen warmtepaneel is de verwarming en het onderste deel heeft de functie als handdoekdroger.

Spiegel infrarood verwarming

Een populaire verwarmer in de badkamer is de spiegel infrarood verwarming. Of het nu voor één bassin is of tot 1,8 m breed, Badkamer Verwarming heeft de juiste oplossing voor elke toepassing. Een bijkomend positief effect is dat je nooit meer condens op de spiegel hebt.

Plafond verwarming

Bij plafond verwarming in de badkamer profiteer je van een groot warmtebereik. Doordat de stralen van bovenaf komen, wordt de badkamer vloer ook heerlijk warm. Het bevestigingsmechanisme biedt een stabiele en veilige montage aan het plafond. 

Plafond verwarming met LED verlichting

Plafond verwarming met LED verlichting geeft je niet alleen aangename infrarood warmte, maar verlicht ook de badkamer. Plafondverwarming met verlichting is warmte-, stijl- en sfeervol. De glazen of metalen panelen zijn ruimtebesparend, slechts 2 cm dun.

Glazen infrarood verwarming

Glazen infrarood verwarming is gemaakt van hoogwaardige en permanente hittebestendige ESG veiligheidsglas. Glas infrarood panelen zijn verkrijgbaar in alle RAL kleuren, evenals in wit of wit satijn. In mat of glans. Ook bedrukte glaspanelen met foto voor in de badkamer. 

Glazen infrarood verwarming Wit

De glazen infrarood verwarming is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De neutrale kleur van een Wit glas infrarood paneel staat elegant in iedere badkamer. Het witte glaspaneel is frameloos. Horizontale en verticale wandmontage mogelijk, alsmede aan het plafond.  

Glazen infrarood verwarming Wit Satijn

De glazen infrarood verwarming in Wit Satijn van het merk Welltherm is een ware aanvulling in jouw badkamer. Het oppervlakte paneel is gemaakt van ESG-H veiligheidsglas. Het paneel is slechts 2,2 cm dun en is zijde-mat afgewerkt. Wit Satijn glas heeft de RAL kleurcode 9016. 

RAL panelen

Onze RAL panelen uit de glazen infrarood verwarming serie van Welltherm zijn verkrijgbaar in alle RAL kleuren. Geel, oranje, rood, violet, blauw, groen grijs, bruin of zwart wit tinten en alle varianten. Geef de kleurcode door en wij verzorgen jouw gekleurde RAL panelen. 

Bedrukte panelen

Personaliseer jouw warmtepaneel met een foto of beeld naar keuze. Het oppervlak van de bedrukte panelen is van glas en is kras- en zuurbestendig. De bedrukte panelen behouden daardoor langdurig de glans en kleuren. Eenvoudig schoon te maken met een vochtige doek.

Sunshower

Met een Sunshower in jouw badkamer is het dubbel genieten. Onder de douche levert de Sunshower gezonde infrarood straling en zonlicht. Het zorgt voor de aanmaak van vitamine D, ontspannen spieren en stimuleert de doorbloeding. Goed voor sporters en ouderen.

Vloerverwarming badkamer

Onze elektrische vloerverwarming mesh mat zorgt voor gelijkmatige warmte onder de badkamervloer. De elektrische verwarmingsmat is slechts 3,2 mm dun waardoor deze uitermate geschikt is voor plaatsing onder een tegel- of betonvloer in de badkamer. 

Badkamer radiator

De infrarood badkamer radiator is een ware aanvulling op deze ruimte. Het oppervlaktepaneel is gemaakt van ESG-H veiligheidsglas of metaal. Verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, zoals spiegel, gekleurd of foto paneel. Eventueel met handdoekdroger. 

Handdoekradiator

De conventionele handdoekradiator is een 2-in-1 toestel. De handdoekradiator is een slanke conventionele kachel, welke gebruikmaakt van de modernste en zuinigste techniek. Het zorgt voor extra comfort in de badkamer en altijd droge en warme handdoeken.