badkamer verwarming be logo

Is verwarmingspaneel infrarood efficiënt?

Hoe efficiënt is een verwarmingspaneel infrarood

Hoe warm wordt een infrarood paneel infrarood verwarminspaneel warmtepaneel

Een verwarmingspaneel infrarood is zeer efficiënt. Er zijn geen verdeelde warmteverliezen zoals bij andere verwarmingssystemen en ze hebben niet hetzelfde rendementsverlies. Dat komt doordat tenminste 93% van de elektrische energie die een infrarood verwarming gebruikt, wordt omgezet in warmte. Dit is een zeer hoog rendement en leidt tot een besparing die kan oplopen tot 50% in vergelijking met andere verwarmingssystemen.

Bovendien produceren infrarood verwarmingspanelen snel warmte en verwarmen ze de kamer vrijwel direct zodra je het warmtepaneel inschakelt. Je hoeft dus niet te wachten tot de kamer warm wordt. Dit resulteert in een hogere besparing op de energierekening.

Infrarood paneel als bijverwarming

Infrarood paneel kan gemakkelijk worden toegevoegd aan het bestaande verwarmingssysteem. Zodat je in huis gemakkelijk een comfortabele temperatuur bereikt zonder de energierekening te verhogen. Ook kan je kiezen voor een slim regelsysteem dat alleen de kamers verwarmt die in gebruik zijn, externe temperaturen detecteert om de verwarming optimaal te regelen. Een ze inschakelt en uitschakelt wanneer het infrarood paneel de gewenste temperatuur bereikt.

Elektrische verwarmingspaneel kopen

wat kost infrarood verwarming badkamer handdoekdroger elektrisch

Door elektrische verwarmingspaneel te kopen, bespaar je op de verwarmingskosten. Een paneelverwarming is zeer energiezuinig, heeft geen onderhoudskosten en de installatie is ook nog eens eenvoudig. Er komen geen breekwerkzaamheden aan de pas. Boor vier gaten in de muur en steek de stekker in het stopcontact.

Lees het complete artikel Hoe efficient is verwarmingspaneel infrarood, waar we verder ingaan op de besparingen en efficiency van infrarood verwarmingspanelen.

Wil je meer informatie over verwarmingspaneel infrarood? Je kan voor verwarmingspaneel infrarood contact opnemen met onze infrarood verwarming deskundigen. Elke vraag over verwarmingspaneel infrarood wordt zo spoedig mogelijk beantwoord. Je kan ook op ons infrarood verwarming magazine ook alles over infrarood verwarming spiegel voorkomt condens vinden. Bij Warmteshop kan je bovendien ook terecht voor industriele verwarming, zoals garage verwarmen of loodsverwarming.

Koop nu infrarood verwarming op Warmteshop.