EXCELLENTE KWALITEIT

Warmteshop

Marktleider BELGIË

Infrarood verwarmingen

Vraag en antwoord

badkamer verwarming spiegel infrarood paneel infrarood verwarming handdoekdroger 6

FAQ Badkamer verwarming

Wat is badkamer verwarming?

Een badkamer verwarming zorgt voor een aangename temperatuur in de ruimte. De elektrische kachel maakt gebruik van de lange golf infraroodstraling, die de objecten in de ruimte verwarmd. Beschikbaar in diverse designs, zoals een spiegelpaneel of handdoekdroger.

Waarom een badkamer verwarming installeren?

Een badkamer verwarming installeer je zodat je altijd geniet van een warme en droge ruimte. Met de moderne infraroodverwarming heb je geen last van condens en schimmelvorming in de muren. Warme vloer, droge muren en geen beslagen spiegel.

Voor wie is een badkamer verwarming?

Een badkamer verwarming is voor iedereen geschikt. Iedereen die houd van een warme, droge en schimmelvrij ruimte kiest voor de warmtepanelen van Badkamer verwarming. Door de vele keuze mogelijkheden in het ontwerp, is er altijd wel een paneel dat bij jou past. 

Waar monteer je een badkamer verwarming?

Een badkamer verwarming monteer je aan de wand of het plafond. Dankzij de IPX4 klasse zijn de infrarood panelen spatwaterdicht en dus veilig voor gebruik in een natte zone. Je hebt geen centrale verwarming meer nodig. Het enige wat je nodig hebt is een aansluiting op de elektra.

Hoe werkt infrarood badkamer verwarming?

Infrarood badkamer verwarming werkt met onschadelijke lange golf infrarood straling. De stralen verwarmen niet de lucht, maar direct de objecten en mensen. De muren en vloer houden de warmte vast en kaatsen deze weer terug de ruimte in. Van alle kanten voel je warmte.

Is badkamer verwarming veilig?

Ja, badkamer verwarming is veilig te gebruiken in deze ruimte. Dankzij de IPX4 klasse zijn de infrarood panelen spatwaterdicht en dus veilig te gebruiken in de badkamer. Houd wel altijd de veilige montage afstand aan van 60 cm van de dichtstbijzijnde wateraansluiting. Tevens hebben onze infraroodverwarmingen een veiligheidsvoorziening dat bij oververhitting het paneel direct uitzet.

Welke badkamer verwarming modellen zijn verkrijgbaar?

Het assortiment van badkamer verwarming is groot. Van gekleurde infrarood panelen en spiegelpaneel tot handdoekdroger en gepersonaliseerde bedrukte panelen. Alsmede Sunshower, vloerverwarming en de glazen stralingsconvectoren, welke infrarood en convectie warmte afgeven.

Kan je een badkamer verwarming ook aan het plafond installeren?

Ja, je kan een badkamer verwarming ook aan het plafond installeren. Met de meegeleverde beugels is het paneel eenvoudig aan het plafond te monteren. Je kan er ook voor kiezen om het paneel in het plafond te integreren. Wil je gelijk de verlichting regelen, kies dan voor de infrarood plafond panelen met de zuinige LED verlichting. 

spiegel infrarood paneel infrarood verwarming handdoekdroger plafond

FAQ Plafond verwarming

Wat is een voordeel van plafond verwarming

Een voordeel van plafond verwarming is dat ruimte besparen. Daarnaast zijn ze hygiënisch, energie zuinig, esthetische prachtig, eenvoudig te installeren en je hebt geen onderhoudskosten. Je geniet dus niet van één voordeel met plafondverwarming, maar van velen.

Waarom is een infrarood plafond verwarming zuinig?

Een infrarood plafond verwarming is zuinig omdat het niet de lucht verwarmd, maar direct de objecten en mensen binnen het stralingsbereik. De objecten houden de warmte lang vast. Dit is dé zuinige en moderne wijze van badkamers verwarmen.

Voor wie is een plafond verwarming bedoeld?

Een infrarood plafond verwarming is bedoeld voor mensen die weinig ruimte aan de muur hebben voor een wandpaneel. Aan heb plafond is altijd ruimte. De panelen zijn slechts 2 cm dik, waardoor ze ook ruimte besparen. Zowel aan de wand als aan het plafond.

Waar plafond verwarming ophangen?

De beste positie van een plafond verwarming in de badkamer is boven het gedeelte bij de wastafel of waar je uit de douche of het bad stapt. Als je ’s morgens je tanden poetst voel je de heerlijke warmte op je lichaam vallen. Ook de vloer is op deze plek aangenaam warm.

Hoe werkt infrarood plafond verwarming?

Infrarood plafond verwarming werkt op basis van elektriciteit. Het warmtepaneel zet de energie om in warme onschadelijke infrarood straling. De infrarood verwarming warmt niet de lucht op, maar de direct de objecten en mensen in de kamer. Volgens hetzelfde principe als de zon.

Is plafond verwarming in de badkamer veilig?

Ja, plafond verwarming is veilig te gebruiken in de badkamer. Dankzij de IPX4 klasse zijn de warmtepanelen spatwaterdicht en dus veilig te gebruiken in vochtige ruimtes. Tevens hebben onze infraroodverwarmingen een veiligheidsvoorziening dat bij oververhitting het paneel direct uitzet.

Welke plafond verwarming is geschikt voor de badkamer?

Iedere infrarood plafond verwarming met een IPX4 klasse is geschikt voor zone 2 ruimtes. Oftewel veilig te gebruiken in natte ruimtes, zoals de badkamer. Alle infrarood panelen zijn geschikt voor zowel plafond- als wandmontage.

Kan ik de plafond verwarming op afstand bedienen?

Ja, de plafond verwarming infrarood kan je dankzij de draadloze thermostaat type DE eenvoudig op afstand bedienen. De DE-serie maakt indruk met zijn eenvoudige installatie en simplistische bediening. Deze thermostaat heeft wekelijkse en dagelijkse programmering, plus vijf bedieningsmodi.

spiegel infrarood paneel infrarood handdoekdroger 18

FAQ Handdoekdroger

Wat is een handdoekdroger?

Een handdoekdroger is een infrarood verwarming met één, twee of drie handdoek beugels. Het warmtepaneel is opgedeeld in twee zones. Het bovenste deel is de krachtige verwarming en het onderste deel is iets minder warm en heeft droogfunctie voor de handdoeken.

Waarom een handdoekdroger in de badkamer?

Een handdoekdroger in de badkamer geeft je warmte en droge handdoeken. Het is een infrarood verwarming en handdoek droger in één toestel. Aan de verchroomde of geborstelde stalen beugels kan je eenvoudig je handdoeken ophangen. Door de warmte drogen ze direct.

Voor wie is een handdoekdroger geschikt?

Een handdoekdroger is geschikt voor degene die houden van duurzame warmte. Zodra je het infrarood paneel aanzet geniet je binnen enkele minuten van de heerlijke warmte. De handdoeken hangen daarnaast warm en mooi in de badkamer. Een echte eyecatcher.

Waar handdoekdroger paneel installeren?

Het paneel met handdoekdroger installeer je bij voorkeur aan de muur tegenover de douche of bad. Zodra je klaar bent douchen of baden wikkel jij je gelijk in een warme en droge handdoek. Dankzij de IPX4-klasse zijn de warmtepanelen spatwaterdicht en dus veilig te monteren in de badkamer.

Hoe werkt een handdoekdroger?

Een handdoekdroger werkt met infrarood warmte. Het dual-zone paneel is verdeeld in twee zones. Het bovenste gedeelte is de verwarming en wordt 120 graden. Het onderste deel wordt 70 graden en heeft een droogfunctie. Over de beugels hang je de handdoeken. Ze worden droog, warm en het staat netjes in jouw badkamer.

Is handdoekdroger veilig in de badkamer?

Ja, de handdoekdroger is veilig te gebruiken in de badkamer. Dankzij de IPX4 klasse zijn de infrarood panelen met handdoekbeugels spatwaterdicht en dus veilig te gebruiken in deze ruimte. Houd wel altijd de veilige montage afstand aan van 60 cm van de dichtstbijzijnde wateraansluiting.

Welke handdoekdroger modellen zijn er?

Er zijn verschillende handdoekdroger modellen verkrijgbaar van Ecaros of Welltherm. De dual-zone panelen welke twee temperatuur oppervlakken hebben zijn verkrijgbaar in metalen of ESG veiligheidsglas uitvoeringen. In alle RAL kleuren, als spiegel verwarming, met gepersonaliseerde foto of in zwart wit tinten.

Kan ik de handdoekdroger direct gebruiken?

Ja, de handdoekdroger kan je direct gebruiken. Het warmtepaneel is binnen 8 tot 15 minuten op volle sterkte, afhankelijk van het aantal wattage. Je hoeft de verwarming dus niet voor te verwarmen. Dit is zuinig en duurzaam.

badkamer verwarming spiegel infrarood paneel infrarood verwarming handdoekdroger 5

FAQ Spiegel infrarood verwarming

Wat is een spiegel infrarood verwarming?

Een spiegel infrarood verwarming is een infrarood warmtepaneel welke een licht verchroomd spiegeloppervlak bevat. Het paneel is 2,2 cm dik, waardoor het niet opvalt dat het een spiegel en verwarming in één is. Geschikt voor meerdere ruimtes, maar bovenal voor de badkamer.

Waarom een spiegel infrarood verwarming?

Een spiegel infrarood verwarming is een ware uitkomst. De infrarood warmte zorgt voor een warme ruimte en door het spiegeloppervlak zie je jouw spiegelbeeld. Het is een aanvulling op jouw badkamer inrichting. Nooit meer een beslagen badkamerspiegel.

Voor wie is een spiegel infrarood verwarming geschikt?

Een spiegel infrarood verwarming is geschikt voor diegene die van warmte en stijlvolle kachels houden. Een spiegelpaneel is ideaal in de badkamer, maar ook zeker geschikt voor andere ruimtes, zoals de kledingkamer. Je hebt gelijk een passpiegel bij de hand.

Waar installeer je een spiegel infrarood verwarming?

Een spiegel infrarood verwarming monteer je eenvoudig aan een vrije muur. Door middel van schroeven bevestig je het paneel aan de wand. Dankzij de IPX4-klasse zijn de spiegelpanelen spatwaterdicht en dus geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes.

Hoe werkt een spiegel infrarood verwarming?

Spiegel infrarood verwarming werkt met onschadelijke lange golf infrarood straling. De stralen verwarmen niet de lucht, maar direct de objecten en mensen. De objecten houden de warmte vast en weerkaatsen deze weer terug de ruimte in. Van alle kanten voel je heerlijke warmte.

Is spiegel infrarood verwarming veilig?

Ja, spiegel infrarood verwarming is veilig te gebruiken in deze ruimte. Dankzij de IPX4 klasse zijn de infrarood panelen spatwaterdicht en dus veilig te gebruiken in de badkamer. Inclusief twee geïntegreerde thermische veiligheidsschakelaars.

Welke spiegel infrarood verwarming modellen zijn er?

Er zijn verschillende formaten  spiegel infrarood verwarming verkrijgbaar, vierkant of rechthoekig. Een kleine spiegel van 40×90 cm van 360 Watt tot een groot spiegelpaneel van 90×180 cm van 1725 Watt. Ook kan je een spiegelverwarming met led-verlichting kopen.

Kan ik spiegel infrarood verwarming horizontaal monteren?

Ja, je kan de  spiegel infrarood verwarming zowel horizontaal als verticaal monteren. Met de meegeleverde beugels is de installatie snel een eenvoudig. Gebruik de meegeleverde boormal om de gaten in de muur te boren.

Sunshower sun shower

FAQ Sunshower

Wat is een Sunshower?

Sunshower is zonnedouche, welke speciaal ontworpen is voor gebruik onder de douche. De Sunshower is standaard uitgerust met korte golf infrarood straling en eventueel uv-licht. De infrarood straling heeft een positief effect op ons hele lichaam en gestel. Het versnelt de bloedsomloop en verlicht spier- en gewrichtspijnen. Door het zonlicht maakt je lichaam de dagelijkse hoeveelheid vitamine D aan.

Waarom is een Sunshower zuinig?

De Sunshower is zuinig in verbruik. De lampen van zowel het infrarood- als het uv-licht zijn energiezuinig. Afhankelijk van het type sun shower kost een sessie van 10 minuten tussen de 0,03 en 0,06 euro.

Voor wie is een Sunshower bedoeld?

Een Sunshower is bedoeld voor mensen die iedere dag opnieuw genieten van een gezonde dosis uv-licht en intense infrarood warmte. Het hersteld de spieren, verlicht pijnen en stimuleert de bloedsomloop. Vooral reuma patiënten en mensen met nek- en rugklachten hebben veel baat bij de infrarood warmte.

Waar monteer ik de Sunshower?

De Sunshower monteer je in de douche ruimte. De hoogte is afhankelijk van het model. Een compact model bijvoorbeeld is bedoeld voor de onderrug, deze hangt lager dan een compleet model. Daarnaast zijn er inbouw- en opbouw modellen. De modellen zijn eenvoudig in de hoek van een badkamer douche te monteren.

Hoe maak ik de Sunshower schoon?

De Sunshower maak je na iedere douchebeurt schoon. Het glas van de zonnedouche moet namelijk goed onderhouden worden. Maak na het douchen de glasplaat droog met een trekker, dit voorkomt kalkaanslag. De opbouwmodellen, de Sunshower Combi en Solo, kunnen ook aan de achterkant worden schoongemaakt. In de gebruikershandleiding vind je de instructie.

Is een Sunshower verkrijgbaar met enkel infrarood straling?

Ja, de Sunshower is verkrijgbaar met enkel infrarood straling. Alle modellen zijn voorzien van infrarood straling. Daarnaast kan je kiezen voor een combinatie van infrarood- en uv-licht. 

Welke Sunshower modellen zijn er?

Het Sunshower assortiment bestaat uit zes verschillende modellen. In de kleuren zwart of wit. Je hebt keuze uit een Sunshower als inbouw- of opbouwmodel. De meeste modellen zijn bedoeld om in te bouwen. Heb je onvoldoende ruimte in de muur of wilt je niet verbouwen? Dan zijn de opbouwversies Solo (alleen infrarood) en Combi (infrarood en UV) beter geschikt.

Kan het zonlicht van de Sunshower schadelijk zijn voor mijn huid?

Nee, het zonlicht van de zonnedouche is niet schadelijk voor jouw huid. De Sunshower geeft een lage dosis UV-licht af en de maximaal instelbare tijd is 10 minuten. Dit is vergelijkbaar met 10 minuten in de Nederlandse zomerzon. Medisch onderzoek heeft aangetoond dat er geen aanvullende huidschade op treedt bij gebruik van 10 minuten van de Sunshower.

badkamer verwarming spiegel infrarood paneel infrarood verwarming handdoekdroger wit satijn

FAQ Glazen infrarood verwarming

Wat is glazen infrarood verwarming?

Een glazen infrarood verwarming is een warmtepaneel die gemaakt is van verhard veiligheidsglas met daarin verwerkt de infrarood verwarmingstechnologie. Het slanke infrarood paneel monteer je aan de wand of het plafond. Je bespaart tot wel 30-70% op de verwarmingskosten.

Waarom is glazen infrarood verwarming zuinig?

Een glazen infrarood verwarming is zuinig in verbruik omdat het de nieuwste infrarood technologie gebruikt. De Welltherm glas panelen zijn voorzien van de unieke ESHC technologie (Entire Surface Heat Conductor), wat betekent dat het gehele oppervlak wordt gebruikt voor de warmteverspreiding. Dit levert een extreem hoog rendement op. De emissie factor ligt tussen de 95 en 97%.

Voor wie is een glazen infrarood verwarming geschikt?

Een glazen infrarood verwarming is voor degene die direct geld willen besparen op de energiekosten. Zodra je het paneel aanzet geniet je binnen enkele minuten van de intense warmtestralen die je huid raken. Daarnaast is het een eyecatcher voor jouw badkamer.

Waar een glazen infrarood verwarming plaatsen?

Een glazen infrarood verwarming monteer je eenvoudig aan een vrije muur in de badkamer. Door middel van schroeven bevestig je het de beugel en het paneel aan de wand. Vervolgens sluit je de elektra rechtstreeks aan of via het stopcontact. Ook kan je het paneel aan het plafond monteren.

Hoe werkt een glazen infrarood verwarming?

Glazen infrarood verwarming werkt middels elektriciteit. Het warmtepaneel zet de energie om in warme onschadelijke infrarode straling. De infrarood verwarming warmt niet de lucht op, maar de direct de objecten en mensen in de badkamer. Vergelijkbaar met de zonnestralen.

Is een glazen infrarood verwarming veilig?

Ja, een glazen infrarood verwarming is veilig te gebruiken in de badkamer. Dankzij de IPX4 klasse zijn de infrarood panelen spatwaterdicht. Houd wel altijd de veilige montage afstand aan van 60 cm van de dichtstbijzijnde wateraansluiting in acht. Tevens hebben onze infraroodverwarmingen een veiligheidsvoorziening dat bij oververhitting het paneel direct uitzet.

Welke glazen infrarood verwarming uitvoeringen zijn er?

De glazen infrarood verwarming is leverbaar in vele soorten uitvoeringen, formaten en vermogens. Van spiegelverwarming tot individueel ontworpen beeldverwarming, jouw verbeelding kent geen grenzen. In alle RAL kleuren leverbaar, wit, satijn wit of zwart. Of als spiegel- en krijtbord infrarood paneel.

Kan je een glazen infrarood verwarming aan het plafond monteren?

Ja, je kan de glazen infrarood verwarming ook aan het plafond monteren. Of het nu portret, landschap of gewoon vierkant is, onze panelen kunnen overal worden gemonteerd, aan de wand en het plafond. Ze bieden een stabiele, veilige montage dankzij het bevestiging mechanisme.

badkamer spiegel infrarood paneel infrarood verwarming handdoekdroger 23 wit satijn

FAQ Elektrische Verwarming Badkamer

Wat is een elektrische verwarming badkamer?

Een elektrische verwarming badkamer is een kachel die gebruikt maakt van elektra. De energie wordt omgezet in warmte. Dit kan in de vorm van warme lucht zijn of van stralingswarmte, zoals infrarood straling.

Waarom een elektrische verwarming badkamer?

Een elektrische verwarming badkamer zorgt voor snelle warmte. Zeker met de moderne infraroodverwarming van Badkamer verwarming is de ruimte binnen enkele minuten aangenaam warm. Bespaar op energie, door de kachel alleen aan te zetten als je in de badkamer bent.

Voor wie is een elektrische verwarming badkamer?

Een elektrische verwarming badkamer is voor iedereen geschikt. Indien je een warme, droge en schimmelvrij badkamer wilt, kies je voor de elektrische infraroodpanelen. Door de vele keuze mogelijkheden in het ontwerp, is er altijd wel een warmtepaneel dat ook bij jou past.

Waar monteer je een elektrische verwarming badkamer?

Een elektrische verwarming badkamer monteer je aan een vrije muur of het plafond. Onze infrarood panelen zijn flinterdun, waardoor ze ruimte besparen. Heb je geen vrije muur, dan monteer je het paneel aan het plafond middels de plafondbeugel.

Hoe bespaar je met elektrische verwarming badkamer?

Met elektrische verwarming badkamer bespaar je op het energieverbruik. Ten eerste omdat onze infrarood verwarming zeer zuinig omgaat met de energie. Tenminste 93% van de energie wordt omgezet in warmte. Daarnaast heb je nauwelijks opwarmtijd nodig waardoor de ruimte snel warm is.

Is elektrische verwarming badkamer veilig?

Ja, elektrische verwarming badkamer is veilig te gebruiken in deze ruimte. Dankzij de IPX4 klasse zijn de badkamerkachels spatwaterdicht en dus veilig te gebruiken. Houd wel altijd de veilige montage afstand aan van 60 cm van de dichtstbijzijnde wateraansluiting.

Welke elektrische verwarming badkamer modellen zijn verkrijgbaar?

Het assortiment elektrische verwarming badkamer modellen zijn groot. Van gekleurde infrarood panelen en spiegelpaneel tot handdoekdroger en gepersonaliseerde bedrukte panelen. Alsmede Sunshower, vloerverwarming en de glazen stralingsconvectoren, welke infrarood en convectie warmte afgeven.

Kan je een elektrische verwarming badkamer aan het plafond installeren?

Ja, je kan een elektrische verwarming badkamer aan het plafond installeren. Middels de meegeleverde bevestigingsbeugels kan je het paneel veilig en stabiel aan het plafond installeren. Zorg wel voor een elektra aansluiting in de buurt.

badkamer verwarming spiegel infrarood paneel infrarood verwarming handdoekdroger 2

FAQ LED verlichting BADKAMER

Wat is plafond verwarming met LED verlichting?

Plafond verwarming met LED verlichting is een infrarood paneel gecombineerd met een led frame. Dankzij het innovatieve plafond duo ledframe is het nu mogelijk om duurzame warmte te combineren met energiezuinig verlichting.

Waarom is plafond verwarming met LED verlichting zuinig?

Plafond verwarming met LED verlichting is zuinig omdat het niet de lucht verwarmd, maar direct de objecten en mensen in het warmtebereik. De objecten houden de warmte vast en weerkaatsen de stralen ook weer terug de ruimte in. Je voelt van alle kanten de warmte. Doordat de objecten de warmte vasthouden, kan je gerust het badkamer raam open zetten voor ventilatie, zonder veel warmteverlies te hebben.

Voor wie is een plafond verwarming met LED verlichting geschikt?

De plafond verwarming met LED verlichting is geschikt voor degene die direct geld willen besparen op de energiekosten. Zodra je het paneel aanzet geniet je van de intense warmtestralen die je huid raken. Korte opwarmtijd van 8 tot 15 minuten.

Waar kan je de plafond verwarming met LED verlichting het beste monteren?

In de badkamer monteer je de plafond verwarming met led verlichting het beste boven het gedeelte bij de wastafel of waar je uit de douche of het bad stapt. Als je ’s morgen hebt gedoucht voel je de heerlijke warmte van boven af. Doordat de stralen van boven komen, wordt ook de vloer verwarmd. Je hebt altijd warme voeten.

Hoe werkt plafond verwarming met LED verlichting?

Infrarood plafond verwarming met LED verlichting werkt op basis van elektriciteit. Het warmtepaneel zet de energie om in warme onschadelijke infrarood straling. De infrarood verwarming warmt niet de lucht op, maar de direct de objecten en mensen in de kamer. Volgens hetzelfde principe als de zon. De zuinige leds werken ook op basis van elektra.

Is plafond verwarming met LED verlichting te dimmen?

Ja, de plafond verwarming met LED verlichting kan je dimmen. Via de optionele dimbare led transformator inclusief ontvanger kan je de verschillende lichtsterktes instellen. De ledlichtjes geven wit licht af welke je op volledige sterkte kan aanzetten of kan dimmen.

Kan je het LED frame van de plafond verwarming met LED verlichting achteraf inbouwen?

Ja, je kan het LED frame van de plafond verwarming met LED verlichting eenvoudig achteraf inbouwen. Geschikt voor de infrarood panelen die al aan de muren of plafonds hangen. De frames zijn verkrijgbaar in verschillende standaard formaten.

Welke infrarood panelen passen op de plafond verwarming met LED verlichting?

De panelen die bij de plafond verwarming met LED verlichting passen zijn gemaakt van glas of metaal. De glazen infrarood verwarming is gemaakt van ESG-H veiligheidsglas en met glans afgewerkt. De metalen panelen hebben een poedercoat laag. Beide uitvoeringen zijn in diverse kleuren, motieven en met foto bedrukt verkrijgbaar.

badkamer verwarming spiegel infrarood paneel infrarood verwarming handdoekdroger 20 RAL panelen

FAQ Infrarood Handdoekdroger

Wat is een infrarood verwarming met handdoekdroger?

Een infrarood verwarming met handdoekdroger is een 2-in-1 toestel. Het is een verwarmingspaneel waarvan het bovenste deel een krachtige verwarming is voor de badkamer. Het onderste deel van het paneel heeft de functie als handdoekdroger.

Waarom is een infrarood verwarming met handdoekdroger handig?

Een infrarood verwarming met handdoekdroger is handig, omdat je met dit verwarmingselement ruimte bespaart in de badkamer. Daarnaast geniet je van aangename warmte in de badkamer met laag energieverbruik. Je hebt gelijk een plek om je handdoeken op te hangen en te drogen.

Voor wie is een infrarood verwarming met handdoekdroger geschikt?

De infrarood verwarming met handdoekdroger is voor degene die direct geld willen besparen op de verwarmingskosten. Zodra je het paneel aanzet geniet je van de intense warmte. Bovendien staat het design paneel prachtig in de badkamer en ruimtebesparend, slechts 2 cm dik.

Waar kan je het beste de infrarood verwarming met handdoekdroger plaatsen?

De beste plaats voor een infrarood verwarming met handdoekdroger is tegenover de douche of bad. Zodra je klaar bent met baden of douchen kan jij jezelf direct in een droge en warme handdoek wikkelen. Vanwege de IPX4-klasse zijn de ir panelen spatwaterdicht.

Hoe werkt infrarood verwarming met handdoekdroger?

Infrarood verwarming met handdoekdroger werkt middels elektriciteit. Het zet de energie om in warme onschadelijke infrarood stralen. De ir verwarming warmt niet de lucht op, maar de direct de objecten en mensen. De handdoeken aan de beugels zijn in korte tijd droog en warm.

Is infrarood verwarming met handdoekdroger veilig in de badkamer?

Ja, de infrarood verwarming met handdoekdroger is veilig te gebruik in de badkamer. Dankzij de IPX4 zijn de infraroodpanelen spatwaterdicht en dus veilig te plaatsen naast de douche of het bad.

Van welk materiaal is infrarood verwarming met handdoekdroger gemaakt?

Het oppervlakte van de infrarood verwarming met handdoekdroger is gemaakt van het materiaal metaal of verhard ESG veiligheidsglas. Keuze uit verschillende uitvoeringen, formaten en wattages. De handdoekbeugels zijn gemaakt chroom of roestvast staal.

Kan ik de beugels van een infrarood verwarming met handdoekdroger achteraf monteren?

Ja, je kan de beugels van een infrarood verwarming met handdoekdroger ook achteraf op het paneel monteren. Aan de achterkant van de Welltherm panelen zitten standaard vier gaten waar je de beugels op een later moment eenvoudig aan vast kan maken.

vloerverwarming elektrisch

FAQ Vloerverwarming

Wat zijn de kosten van elektrische vloerverwarming?

De kosten van een elektrische vloerverwarming is laag. Zo zal een 1 m2 vloerverwarming van 160 watt/m² voor ieder uur dat deze volledig aan staat 0,16 kWh verbruiken. Bij een gemiddelde elektriciteitsprijs van € 0,22 kom je uit op 3,5 eurocent per uur.

Waarom vloerverwarming installeren in de badkamer?

Je wilt een vloerverwarming installeren in de badkamer omdat dit een heerlijke warmte geeft. Altijd warme voeten als je de badkamer inloopt. Met de elektrische verwarmingsmatten van Badkamer verwarming bespaar je direct op de energiekosten. En je spaart het milieu.

Voor wie is een vloerverwarming geschikt?

Een vloerverwarming is geschikt voor degene die van een comfortabele badkamer houden. Met een vloerverwarming voelt de vloer heerlijk warm aan. Nooit meer koude voeten in de badkamer.

Wat is de minimale opbouwhoogte voor de installatie van vloerverwarming?

De minimale opbouwhoogte voor de installatie van vloerverwarming mesh matten is 3,2 mm. Indien er ruimte over is voor vloerisolatie, adviseren wij dit om eronder aan te brengen.

Hoe werkt elektrische vloerverwarming?

Elektrische vloerverwarming werkt middels elektriciteit. De mesh matten zetten de energie om in warmte. Tegelvloeren de badkamer houden de warmte lang vast. Daarom is vloer verwarming in de badkamer aan te raden.

Is vloerverwarming toe te passen op een bestaande vloer?

Ja, vloerverwarming is zeker toe te passen op een bestaande vloer. Kies voor de elektrische vloermatten van Badkamer verwarming. Deze werken middels elektra. Je hoeft dus geen leidingen aan te leggen en veel te breken. Alleen de tegels moeten eruit gehaald worden, zodat de matten onder vloer gelegd kunnen worden.

Welke vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming?

Vloerverwarming is mogelijk bij tegelvloeren, parketvloeren, zeil, houten vloeren en natuursteen. Vloer verwarming kan ook bij tapijt, als het tapijt niet dikker is dan 10 millimeter. In de badkamer liggen altijd tegels, daarom is vloer verwarming zo geschikt in deze ruimte. Tegels zijn het meeste geschikt voor vloerverwarming omdat deze de warmte goed geleiden.

Kan elektrische vloerverwarming worden aangelegd in nieuwbouw?

Ja, elektrische vloerverwarming is uitermate geschikt voor nieuwbouw. Allereerst maakt onze vloer verwarming geen gebruik van gas of fossiele brandstoffen, enkel elektriciteit. Kies je voor groene stroom, dan ben je ook nog goed bezig voor het milieu. Ten tweede zijn in nieuwbouw huizen geen gasaansluitingen. Het beste alternatief is elektrische verwarmen middels vloerverwarming en infrarood panelen.

badkamer verwarming spiegel infrarood paneel infrarood verwarming handdoekdroger 7

FAQ Bedrukte panelen

Wat zijn bedrukte glas panelen?

De bedrukte panelen zijn gemaakt van verhard ESG-H veiligheidsglas. Het is een elektrische verwarming waarbij het oppervlak bedrukt is met een foto afbeelding. De verwarming is slechts 2,2 cm dik en daardoor ruimtebesparend. Verkrijgbaar met foto afdruk, maar ook in alle RAL kleuren, wit of zwart satijn en ook als spiegel infrarood verwarming.

Waarom bedrukte panelen installeren in de badkamer?

Bedrukte panelen installeer je in de badkamer omdat deze allereerst prachtig staan aan de wand en ten tweede zeer zuinig in verbruik zijn. Daarnaast geeft het heerlijke warme en gezonde infrarood warmte. Vocht verdwijnt uit de muren, waardoor je geen last meer hebt van schimmelvorming. De intenste ir stralen zorgen voor ontspannen spieren en het vermindert klachten aan gewrichten.

Voor wie zijn bedrukte panelen geschikt?

Bedrukte panelen van glas zijn geschikt voor iedereen die van een gepersonaliseerde verwarming houdt. Het is een strakke, moderne en zuinige badkamer verwarming. Voor degene die geld willen besparen op de kosten van verbruik kiezen voor infrarood verwarming. Lage verbruikskosten, eenvoudige installatie en geen onderhoudskosten.

Waar kan ik de bedrukte panelen plaatsen?

De bedrukte panelen plaats je aan een vrije badkamer muur. De beste plek is tegenover de douchecabine. Zodra je uit de douche stapt pak je jouw warme en droge handdoek van de infrarood handdoekdroger beugel. Natuurlijk kan je de foto infraroodpanelen ook in de woonkamer of slaapkamer plaatsen.

Hoe werken bedrukte infrarood panelen?

De bedrukte panelen werken middels infrarood straling. De elektriciteit wordt omgezet in warme onschadelijke infrarood straling. De infrarood verwarming warmt niet de lucht op, maar de direct de objecten en mensen in de ruimte. De objecten houden de warmte vast en weerkaatsen deze weer terug de ruimte in. Van alle kanten voel je heerlijke warmte.

Vergelijkbaar met de zonnestralen.

Zijn bedrukte panelen veilig in de badkamer?

Ja, bedrukte panelen zijn veilig in de badkamer te gebruiken. Dankzij de IPX4 klasse is de glazen infrarood verwarming spatwaterdicht en dus geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes. Houd wel altijd de veilige montage afstand aan van 60 cm van de dichtstbijzijnde wateraansluiting.

Welk formaat bedrukte panelen zijn er?

Er zijn verschillende formaten bedrukte panelen verkrijgbaar, vierkant of rechthoekig. Van een klein paneel van 40×90 cm van 360 Watt tot een groot warmtepaneel van 60×150 cm van 930 Watt. De panelen kan je horizontaal of verticaal bedrukken en monteren.

Kan ik infrarood panelen zelf bedrukken?

Nee, je kan de panelen niet zelf bedrukken of verven. De bedrukte panelen van Badkamer verwarming worden via een speciale techniek behandeld, waardoor de foto afdruk hitte- en zuurbestendig is. Met gewone verf bladdert het door de hitte van de kachel af en daarnaast heb je ook warmteverlies. Ga dus nooit zelf een infrarood paneel verven of bedrukken.

Handdoekradiator radiator handdoekdroger badkamer

FAQ Badkamer radiator

Wat is een badkamer radiator?

Een badkamer radiator is een warmtepaneel die voor een aangename temperatuur in de natte ruimte zorgen. Met de moderne infrarood badkamer verwarming heb je geen last van condens en schimmelvorming in de muren. Droge muren, warme vloer en geen beslagen spiegel. Onder andere verkrijgbaar als spiegelpaneel, handdoekdroger of plafond paneel.

Waarom een badkamer radiator?

Een badkamer radiator zorgt voor een heerlijke aangename temperatuur. Met de moderne infraroodverwarming heb je geen last van condens en schimmelvorming in de muren. Droge muren, warme vloer en geen beslagen spiegel.

Voor wie is een badkamer radiator geschikt?

Een badkamer radiator is voor iedereen geschikt. Van degene die houden van een warme, droge en schimmelvrij badkamer kiest voor de warmtepanelen van Badkamer verwarming. Door de vele keuze mogelijkheden in het ontwerp, is er altijd wel een paneel dat ook bij jou past.

Waar monteer je een badkamer radiator?

Een badkamer radiator monteer je aan de wand of het plafond. Dankzij de de IPX4 klasse zijn onze infrarood radiatoren spatwaterdicht en dus geschikt voor in de badkamer. Houd wel altijd de veilige afstand van 60 cm aan van de dichtstbijzijnde wateraansluiting.

Hoe werkt infrarood badkamer radiator?

Infrarood badkamer radiator werkt met onschadelijke lange golf infrarood straling. De stralen verwarmen niet de lucht, maar direct de objecten en mensen. De objecten houden de warmte vast en weerkaatsen deze weer terug de ruimte in. Daardoor voel je van alle kanten de comfortabele warmte.

Is badkamer radiator veilig?

Ja, onze badkamer radiator is veilig te gebruiken in deze ruimte. Dankzij de IPX4 klasse zijn de infrarood panelen spatwaterdicht en dus veilig te gebruiken in de badkamer. Houd wel altijd de veilige montage afstand aan van 60 cm van de dichtstbijzijnde wateraansluiting. Tevens hebben onze infraroodverwarmingen een veiligheidsvoorziening dat bij oververhitting het paneel direct uitzet.

Welke badkamer radiator modellen zijn verkrijgbaar?

Er zijn vele modellen badkamer radiator verkrijgbaar. In vele formaten, wattages en design radiator badkamer. Zoals infrarood kleuren panelen, warmtepaneel met handdoekdroger, wit of wit satijn paneel, spiegel infrarood verwarming en de gepersonaliseerde bedrukte panelen. Kom langs in onze showrooms om de panelen te bezichtigen en te voelen.

Kan je een badkamer radiator aan het plafond monteren?

Ja, je kan een badkamer radiator ook aan het plafond monteren. Of het nu portret, landschap of gewoon vierkant is, onze panelen kunnen overal worden gemonteerd, aan de wand en het plafond. Ze bieden een stabiele, veilige montage dankzij de bevestigingsbeugel.