badkamer verwarming be logo

Sunshower

Sunshower in de badkamer

Met een Sunshower in jouw badkamer is het dubbel genieten. Onder de douche levert de Sunshower gezonde infrarood straling en zonlicht. Het zorgt voor de aanmaak van vitamine D, ontspannen spieren en stimuleert de doorbloeding. Goed voor sporters en ouderen.

Een infrarood douche, oftewel de Sunshower, zorgt voor een aangename warme en gezonde beleving onder de douche. Zodra je onder de douche vandaan stapt pak jij jouw warme handdoek van de handdoekdroger badkamer en zie je met de infrarood spiegel direct jouw spiegelbeeld.

De infrarood warmte van de Sunshower biedt ontspanning aan de spieren en bovendien stimuleert het de bloedsdoorstroming. Uv-licht stimuleert de aanmaak van vitamine D. Door het zonlicht stijgt jouw weerstand, energie niveau en natuurlijk ook jouw humeur.

De combinatie van zon- en infraroodlicht is subliem. Naast dat spieren ontspannen, maakt het lichaam tijdens het douchen vitamine D aan. Op deze manier ontvang jouw lichaam de dagelijkse portie ultra violette licht.

Vraag direct een gratis offerte op

Vul het onderstaande formulier in voor een vrijblijvende offerte.

Bel ons

+32 (0) 51490169

Bezoek ons

Winkels

Webshop

Koop online

Sunshower in de douche geeft je warmte en gezonde straling

Gezonde infrarood warmte onder de douche

De Sunshower geeft het volledige infrarood spectrum af, net zoals de zonnestralen. Het hoge percentage korte golf infrarood warmte straling zorgt voor een intensieve warmte die diep in de huid dringt. Net als een infrarood verwarming.

Deze korte golf IR-A straling is speciaal ontwikkeld en bedoeld voor kortstondig gebruik tijdens of na het douchen. De infrarood warmte wordt vaak aangeraden als warmte therapie bij spier en gewrichtsklachten.

Door de intensieve warmte van de infrarood straling vergroten de poriën van de huid. Dit heeft als resultaat dat de huid dieper wordt gereinigd. Je krijgt daardoor een gezonde en stralende huid. Vraag Badkamer verwarming naar de Sunshower mogelijkheden in jouw doucht.

Wat is een Sunshower?

Een Sunshower is een Nederlandse uitvinding voor badkamers en spa’s. Alle modellen zijn uitgevoerd met korte golf infrarood lampen, waarvan de stralen diep in de huid doordringen, tot de aanhechting van de spieren. Een infrarood douche is daarom ideaal voor reumapatiënten.

De infrarood Sunshower is speciaal gemaakt voor gebruik onder de douche. Bij rug- en nekklachten is het heerlijk om onder de douche infraroodwarmte te voelen. Dit helpt de pijn van spierfuncties te verzachten en herstelt bovendien de spieren.

Enkele modellen zijn ook voorzien van uv-licht. Deze lampen zijn zo ontwikkeld, dat ze heel dicht in de buurt komen van de zonnestralen. Je krijgt er ook een gezonde teint van. Nieuwsgierig naar de Sunshower? Vraag meer informatie aan Badkamer verwarming.

Kenmerken Sunshower

– Sunshower uitvoeringen met enkel infrarood straling of gecombineerd met uv-licht.
– Infrarood licht ontspant, stimuleert de bloedsomloop en verlicht pijn.
– Sunshower verdubbelt het vitamine D niveau in de wintermaanden, geeft energie en verhoogt de weerstand.
– Getest en ontwikkeld in samenwerking met medisch specialisten en wetenschappers
– Lichttherapie tijdens het douchen.
– Kan worden ingebouwd in nieuwe en bestaande badkamers.

Zonlicht in de badkamer

Met de infrarood douche breng je de zon in jouw badkamer. Standaard is het Sunshower-model voorzien van infrarood warmte. Maar er zijn ook modellen verkrijgbaar waarbij de infrarood straling gecombineerd wordt met uv-licht

De combinatie van zon- en infraroodlicht is subliem. Naast dat spieren ontspannen, maakt het lichaam tijdens het douchen vitamine D aan. Op deze manier ontvang jouw lichaam de dagelijkse portie ultra violette licht.

Het zonlicht stimuleert namelijk ons immuunsysteem. Je weerstand blijft daardoor goed op peil. Zeker in de wintermaanden is gebrek aan zonlicht een veel voorkomende klacht. Met een Sunshower ben je daarvan af en bovendien krijg je er ook een gezonde kleur van. Interesse, neem contact met ons op.

Modellen Sunshower

Sunshower biedt zes verschillende modellen. Alle infrarood douches zijn voorzien van infraroodwarmte, waarbij je de optie hebt voor ultraviolette straling. De infrarood douche werkt heel eenvoudig, met een druk op de knop geniet je direct van de infrarood warmte terwijl je onder de douche staat.

De speciale infrarood lampen zijn direct warm en slaan naar een douchebeurt van 10 minuten automatisch uit. Uiteraard kan je zelf ook de sessie eerder beëindigen. Dit geldt ook voor de UV-lampen.

Sunshower modellen met alleen infraroodstraling zijn de volgende:
– Solo
– Duo
– Pure XL
– Pure

De Sunshowers die beide stralingen hebben, zowel infrarood als ultraviolette lampen zijn:
– Sunshower Deluxe
– Combi

Sunshower Deluxe, Combi, Solo en Pure XL verzorgen het gehele lichaam van top tot teen. Pure is een compact model welke speciaal is ontwikkeld voor de onderrug en is een stuk kleiner. De zes modellen zijn verkrijgbaar als inbouw- of opbouwmodel in de kleuren wit of zwart. Meer weten over badkamer verwarming? Neem contact met ons op of vraag een gratis offerte aan.

Sunshower Combi

De Sunshower Combi is een opbouwmodel welke qua design net zo mooi is als een inbouw model. De Sunshower opbouw modellen zijn Sunshower Combi en Deluxe. Deze plaats je bijvoorbeeld elegant in de hoek van de doucheruimte als een zwevend element. De infrarood douche is voorzien van een gezandstraalde glasplaat in een slank aluminium frame.

Een Sunshower opbouw model kan je ieder moment installeren in de badkamer. Er komt niet heel veel breekwerk aan de pas. Indien je een nieuwe badkamer plaatst, dan kan je gelijk kiezen voor een inbouw Sunshower Pure XL bijvoorbeeld. Ook bij renovatie van de badkamer kan je gelijk de sunshower douche inbouwen.

Combineer de Susnhower Combi met de prachtige badkamer verwarming, zoals een infrarood spiegel boven de wastafel. Tegenover de douche hang je een elektrische handdoekdroger. Zodra je onder de infrarood douche vandaag komt, wikkel jij jezelf in een heerlijke warme handdoek.

Ook ideaal in de badkamer is een infrarood plafond verwarming, waarbij je profiteert van een maximale warmteverspreiding. Doordat de stralingswarmte van bovenaf komt, warmt ook gelijk de vloer heerlijk op. Waarbij donkere badkamer tegels de warmte nog beter vasthouden.

Een infrarood badkamer verwarming is ruimtebesparend, slechts 1,7 tot 2,2 cm slank. Het is een ultra moderne verwarming welke zorge voor een gezonde warmte. Wil je meer weten over de verschillende soorten infrarood verwarming? Neem dan gerust eens contact op met Badkamer verwarming.

UVB lichttherapie thuis onder de douche

UVB lichttherapie thuis kan je eenvoudig toepassen onder de douche met de Sunshower van Badkamer Verwarming. UV-licht is namelijk goed voor ons immuunsysteem en dagelijks humeur. De UVB lichttherapie thuis onder de douche werkt ontstekingsremmend, waardoor we beter bestand zijn tegen bacteriën en ziektes.

Zodra de R in de maand verschijnt, weet je dat de tijd is aangebroken van grotere kans op verkoudheid en griep. Een verbeterd immuunsysteem kan je de wintermaand beter doorhelpen. Neem iedere dag een Sunshower met infrarood en UVB-lampen. Terwijl je doucht profiteer je van een gezonde sessie van 10 minuten, waarna je dag fleurig en ontspannen start.

De veilige afgifte van UV-licht door de infrarood douche zorgt er niet alleen voor een stimulatie van het immuunsysteem. Maar het geeft je ook een lichte bruine teint. Dit is mogelijk door het waterbestendige omhulsel en de lampen die het bruinen activeren. Kan je met een Sunshower bruin worden? Nee, niet diepbruin zoals een zonnebank, maar de dagelijkse dosering UV-licht zorgt er voor dat de huid gedurende het hele jaar een gezonde teint houdt.

UV-straling kan ook op een andere manier de gezondheid stimuleren. Vooral voor mensen met huidaandoeningen, zoals psoriasis en eczeem. Bovendien ontvang je met de Sunshower jouw dagelijkse portie vitamine D, welke onder invloed van UV-B licht wordt aangemaakt.

De sunshower producten zijn ontwikkeld in samenwerking met medische specialisten en dermatologen. Alle Sunshowers voldoen aan strike EU-installatierichtlijnen. Vraag Badkamer Verwarming naar de mogelijkheden voor plaatsing van een infrarood douche in jouw badkamer. Je kan bij ons ook terecht voor vloer verwarming of plafond verwarming in de badkamer. En heb je ook wel eens gedacht een spiegel met infrarood verwarming of een handdoekdroger badkamer tegenover de sunshower? Badkamer verwarming geeft je graag meer informatie hierover.

Warmtetherapie terwijl je doucht

Met een Sunshower in jouw badkamer profiteer je van warmtetherapie terwijl je doucht. Hoe dat kan? De Sunshower van Badkamer Verwarming is voorzien van krachtige infrarood lampen, welke warmtestraling afgeven terwijl je doucht. Infrarood straling heeft een therapeutische werking en is goed voor ons immuunsysteem.

Het ontsnapt namelijk onze spieren, verbetert de bloedsomloop en helpt bij spierherstel. Bijvoorbeeld na het intensieve inspanning of sport blessures. Infrarood warmte biedt ook pijnverlichting bij reumapatiënten en mensen met rug- en nekklachten. Ook in de sportwereld wordt infrarood warmtetherapie veelvuldig toegepast.

Door het verbeterde immuunsysteem en bloedsomloop worden afvalstoffen sneller afgevoerd. Daardoor krijg je ook een betere huid. De aanvoer van voeding- en bouwstoffen wordt bovendien versneld. Niet alleen onze spieren en huid profiteren van deze processen, maar ons hele lichaam. Geniet onder de douche van een reinigende en opbouwende werking van de weldadig infrarood warmte.

Wil je meer weten over de werking van sunshower? Neem dan contact met Badkamer Verwarming op. Maak kennis met sunshower met infrarood straling en UV-licht. Beide stralingen hebben positieve gezondheidseffecten. Het unieke aan Sunshower is dat de producten worden geïnstalleerd onder de douche. Zo wordt licht- en warmtetherapie gecombineerd met een douchebeurt.

Ontdek de vele voordelen die de Sunshower met zich meebrengt. Wil je meer weten over de verschillende Sunshower opbouw en inbouw modellen? Hoe deze geïnstalleerd moet worden in jouw badkamer? 

Kom een keer langs bij de infrarood verwarming winkel van Badkamer Verwarming waar je de sunshower kan zien en voelen. Dan kunnen we je ook een infrarood spiegel, plafondverwarming badkamer en een elektrische handdoekdroger tonen. We geven je graag meer informatie, ook over infrarood verwarming badkamer.

Sunshower zorgt voor aanmaak van vitamine D

Onder invloed van zonlicht UV-B straling maakt ons lichaam vitamine D aan. Vitamine D hebben we nodig om ons energieker te voelen, waardoor ook ons humeur verbetert. Een tekort aan vitamine De kan leiden tot lusteloosheid, energieloos en zelfs negatieve gevoelens. Opname van vitamine D is daarom belangrijk.

Om de huidcellen te prikkelen om vitamine D aan te maken door zonlicht, is ongeveer tien minuten zonlicht per dag nodig. En dat is precies wat de infrarood douche jou dagelijks geeft. Waar heeft ons lichaam vitamine D voor nodig?

  • Onder andere voor ons immuunsysteem, het schakelt bepaalde bacteriën uit.
  • Als ook voor spierfuncties. Een tekort aan vitamine-D kan spierzwakte veroorzaken.
  • Voor bot stofwisseling. Vitamine D zorgt samen met calcium en fosfor voor sterke botten.
  • Cel differentiatie. Verschillende vormen van kanker beginnen met een ontsteking. Vitamine D speelt een rol bij het remmen van ontstekingen.
  • Ten behoeve van de hersenfunctie. Bij voldoende vitamine d in het bloed hebben we minder vaak depressieve gevoelens en daardoor een beter humeur.
sun shower badkamer sun shower
sunshower badkamer

Vraag en Antwoord