badkamer verwarming be logo

Vloerverwarming

Badkamer vloerverwarming

Onze elektrische vloerverwarming mesh mat zorgt voor gelijkmatige warmte onder de badkamervloer. De elektrische verwarmingsmat is slechts 3,2 mm dun waardoor deze uitermate geschikt is voor plaatsing onder een tegel- of betonvloer in de badkamer. Een goede badkamer verwarming en ook te verkrijgen in combinatie met een infrarood spiegel of  handdoekdroger.

Niets is zo fijn als wanneer je de badkamer inloopt en je voelt heerlijke warmte onder je voeten door de elektrische vloerverwarming badkamer. Combineer de vloer verwarming met een infrarood paneel met handdoekdroger. Deze zorgt voor warme en droge handdoeken.

Maak de badkamer af met een infrarood spiegel,  zodat je nooit meer een beslagen spiegel hebt na het douchen of baden. Een vloer verwarming met een infrarood spiegel maakt je badkamer binnen 10 minuten heerlijk warm. Natuurlijk met een thermostaat te regelen, ook op je mobiele telefoon.

De meest efficiënte en effectieve manier om jouw badkamer te verwarmen is met de elektrische verwarmingsmatten van Badkamer verwarming. Met een elektrische vloer verwarming profiteer je van snelle warmte en lagere kosten.  

De elektrische vloerverwarming badkamer is gemaakt van de nieuwste generatie mesh vloermatten. Dit garandeert een lange levensduur. De aansturing vindt plaats via een digitale thermostaat. Eenvoudig installatie vanwege de zelfklevende matten.

Vraag direct een gratis offerte op

Vul het onderstaande formulier in voor een vrijblijvende offerte.

Bel ons

+32 (0) 51490169

Bezoek ons

Winkels

Webshop

Koop online

Vloer verwarming voor lekker warme voeten in de badkamer

Comfortabele warme badkamer

Een veel gebruikte ruimte in iedere woning is de badkamer. Dit is de plek die veelal persoonlijk wordt gebruikt. Hoe fijn is dat wanneer jij de badkamer betreedt, deze ook heerlijk temperatuur is door middels van een elektrische vloerverwarming badkamer. Dit regel je met vloerverwarmingsmatten in jouw badkamer. Deze werken onafhankelijk van de centrale verwarming.

Doordat vloer verwarming zo aangenaam aanvoelt, is deze verwarmingsmethode zo populair. Maar om de kostprijs te drukken en niet het hele huis te moeten openbreken, kiezen veel mensen ervoor om alleen in de badkamer vloerverwarming te leggen.

Je kan eenvoudig de badkamer voorzien van de zuinige elektrische vloermatten. Installeer de elektrische vloermatten in de badkamer als bijverwarming. Zijn er nadelen vloerverwarming badkamer? Het enige nadeel is dat de vloer verwarming moet worden gelegd onder de tegels, dus je badkamer moet opnieuw worden getegeld. Nadelen vloerverwarming badkamer zijn dus beperkt, want het kan in 2 dagen worden gelegd.

Zuinige vloerverwarmingsmatten badkamer

Veel mensen nog dat elektrische vloerverwarming in de badkamer duur is. Zelfs duurder dan een centrale vloer verwarming. Dit is niet waar. Tegenwoordig zijn de moderne elektrische vloer verwarmingsmatten zo ontwikkeld dat ze gegarandeerd een flinke besparing oplevert ten opzichte van een vloerverwarming op gas.

Je bespaart zeker tussen de 30 en 50% op de verwarmingskosten met de vloer Badkamer verwarming. De mesh matten van Badkamer verwarming zijn ontwikkeld voor onder tegelvloeren. De vloerverwarmingsmatten kunnen rechtstreeks op de betonnen cementdekvloer worden geplaatst.

Voor een snellere opwarmtijd en minder energiekosten, adviseren wij om gebruik te maken van isolatieplaten in de badkamer. Deze platen kunnen gelijmd worden op de betonnen-cementdek ondervloer. De mesh verwarmingsmat is zelfklevend.

Badkamer vloerverwarming elektrisch of warm water?

Als je vloerverwarming badkamer wilt aanleggen is de vraag waar je voor kiest, elektrisch of warm water? Mocht er al een warm water voorziening aanwezig zijn in het huis, dan kan je deze doortrekken naar de badkamer.

Ligt er geen vloer verwarming in de woning, dan moet je de leidingen eerste helemaal laten aanleggen. Dit kost veel geld. Daarnaast wordt warmwater vloer verwarming gevoed door aardgas wat milieu belastend is.

Nog een nadeel voor warmwater vloer verwarming is de lange oplaadtijd. Voordat de vloer een aangename temperatuur heeft bereikt, ben je uren verder en ook veel kosten verder. Voor de badkamer is dit niet prettig. Je wilt snel warmte hebben, binnen een korte tijd. Dat kan met elektrische vloerverwarming.

Elektrische vloerverwarming badkamer

Vloerverwarming badkamer is ontzettend comfortabel en draagt veel bij aan het wellness-gevoel in de badkamer. De mesh verwarmingsmat is eenvoudig te installeren en zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling. Geen koude plekken meer op de grond.

Elektrische vloerverwarming heeft een snelle reactietijd waardoor de vloer snel opwarmt. Dit is dan ook de meeste gekozen vloer verwarming voor badkamers. Je wilt in de badkamer snel warmte hebben, zodat je kan genieten van jouw douche en warme badkamer.

Combineer een vloer verwarming met een spiegel infrarood verwarming, zodat je nooit meer een beslagen spiegel hebt na jouw douchebeurt. Of kies voor handdoekradiator welke altijd zorgt voor droge en warme handdoeken.

Vloer verwarming met mesh mat

De elektrische vloerverwarming van Badkamer verwarming werken middels mesh matten. Dit zorgt voor een gelijkmatige warmte onder de badkamervloer. Bovendien is de elektrische verwarmingsmat slechts 3,2 mm dun waardoor deze uitermate geschikt is voor plaatsing onder een tegel- of betonvloer in de badkamer.

Doordat vloer verwarming zo aangenaam aanvoelt, is deze verwarming methodiek erg populair in de badkamer. Om de kostprijs te drukken en niet het hele huis te hoeven openbreken, kiest men er vaak voor om alleen in de badkamer vloerverwarming te leggen.

Indien er al een traditionele vloer verwarming ligt, kan je deze doortrekken naar de badkamer. Nadeel is wel dat een warm water vloer verwarming een lange opwarmtijd heeft. De elektrische variant is veel sneller in het verwarmen van de vloer, en dus zuiniger.

Je kan eenvoudig de badkamer voorzien van de zuinige elektrische vloermatten. Installeer de elektrische vloermatten in de badkamer als bijverwarming.

Isolatie onder vloer verwarming

 Laat je elektrische vloerverwarming installeren, dan raadt Badkamer verwarming altijd aan om hieronder isolatie aan te brengen. Op deze manier haal je een hoger rendement uit je elektrische verwarming voor de badkamervloer.

Door isolatie voorkom je dat de kostbare warmte voor een deel verloren gaat naar de ondervloer. Je hoeft dan minder te stoken waardoor je bespaart op de energiekosten.

Isolatie onder de vloer verwarming kan bestaan uit isolatieplaten of isolerende vloerverwarmingsplaten, zoals een noppenplaat. Vloer verwarming is ook een goed idee voor een kleinere ruimte, zoals een toilet of gasten badkamer.

Vloerverwarming badkamer temperatuur is door goede isolatie natuurlijk lekkerder warm. Vloerverwarming badkamer temperatuur is dan snel een paar graden hoger. Vloerverwarming badkamer temperatuur is nooit te heet voor je voeten, het voelt altijd lekker aan. Je kan het nooit te heet maken.

Kosten verbruik elektrische vloerverwarming badkamer

De kosten verbruik elektrische vloerverwarming badkamer is laag. Zo zal een 1 m2 vloerverwarming van 160 watt/m² voor ieder uur dat deze volledig aan staat 0,16 kWh verbruiken. Bij een gemiddelde elektriciteitsprijs van € 0,22 kom je uit op 3,5 eurocent per uur.

Kosten verbruik elektrische vloerverwarming badkamer vallen erg mee. Kies je daarbij voor een infrarood spiegel en of handdoekdroger dan kan je het ongeveer verdubbelen of verdrievoudigen. Natuurlijk is het ook afhankelijk van huis isolatie en een raam in de badkamer.

Heb je bij vloerverwarming badkamer radiator nodig? Je hebt geen badkamer radiator meer nodig bij een vloer verwarming. We raden wel een infrarood spiegel of handdoekdroger aan, want een vloer verwarming zorgt niet dat je handdoeken snel droog zijn en je spiegel beslaat nog steeds. Vloerverwarming badkamer radiator nodig, dan is het antwoord simpel gezegd nee, want een radiator duurt uren voordat het warm is, kies voor een elektrische bijverwarming, zoals spiegel met verwarming of handdoek verwarming.

Kosten vloerverwarming badkamer

Vloerverwarming badkamer prijs is geheel afhankelijk van de grote van je badkamer, bad of douche, isolatie of niet. Vloerverwarming badkamer prijs kunnen wij berekenen voor je, vraag een gratis advies aan.Kosten vloerverwarming badkamer zijn goedkoper dan je denkt.

Vloerverwarming in badkamer geeft je dat luxe en prettig gevoel. Vloerverwarming in badkamer is voor de één noodzakelijk en voor de ander niet echt nodig. Bekijk ook onze infrarood verwarming, want er zijn veel oplossingen om energie te besparen en het goed warm te hebben. Naast de infrarood vloerverwarming badkamer hebben wij ook plafondverwarming, infrarood verwarming en infrarood panelen.

Vloerverwarming in badkamer of niet?

Vloerverwarming in badkamer of niet? Dat is geen gemakkelijke keuze en daarom kunnen wij jou deze oplossingen geven, waardoor je het gemakkelijk kan beslissen.

Vloerverwarming in badkamer of niet, dan kunnen wij je aanraden om het niet te nemen, maar dan raden wij een plafondverwarming middels infrarood paneel aan, want dan wordt de vloer ook warm. Neem je wel een vloer verwarming, dan raden wij aan om daarnaast altijd een infrarood spiegel en handdoekdroger te nemen. 

Een vloerverwarming elektrisch badkamer geeft je warme voeten en verwarmt de badkamer maar een beetje bij beetje. Je wilt ook niet de hele nacht een vloer verwarming aan doen. Een infrarood verwarming als bijverwarming zorgt ervoor dat je 10 minuten voordat je een badkamer betreedt de gehele badkamer lekker warm is. Een vloerverwarming elektrisch badkamer is echt voor warme voeten te krijgen.

Vloerverwarming aanleggen badkamer kan je zelf doen als je handig bent in klussen. Vloerverwarming aanleggen badkamer kunnen wij verzorgen, zodat je een strakke vloer krijgt die mooi staat in je badkamer. De vraag vloerverwarming badkamer wel of niet? De vloerverwarming is zo geregeld. Vloerverwarming badkamer aanleggen is binnen 2 dagen klaar. Binnen 2 dagen heb je heerlijke warme voeten.

Badkamer vloer verwarming is goedkoper dan de meeste mensen denken. Een badkamer vloer verwarming is één van de voordeligste verwarmingssystemen.

vloerverwarming rol

Hoofdverwarming of bijverwarming

Voor de badkamer kan je de vloerverwarming als hoofdverwarming of bijverwarming inzetten. Vaak is vloer verwarming voldoende om de gehele badkamerruimte te verwarmen, tenminste als je de badkamer vloerverwarming elektrisch op tijd aanzet, dus een paar uur van te voren. Een badkamer vloerverwarming elektrisch is wel sneller warm dan een badkamer vloerverwarming op water.

Indien je een badkamer radiator of infrarood paneel hebt in de badkamer, kan je de elektrische vloer verwarming als bijverwarming inzetten. Zodra je met blote voeten de badkamer betreedt voel je de heerlijke warme vloer.

Het voordeel van elektrische vloer verwarming als bijverwarming is dat je een systeem kunt leggen met een lager vermogen.

Een elektrische vloerverwarming badkamer instellen met een lager vermogen kost weer minder energie en is toch lekker warm voor je voeten. Elektrische vloerverwarming badkamer instellen is gemakkelijk door middels van een thermostaat. Je kan ook de vloerverwarming badkamer instellen via je mobiele telefoon.