EXCELLENTE KWALITEIT

Warmteshop

Marktleider BELGIË

Infrarood verwarmingen

Handdoekdroger

badkamer spiegel infrarood paneel infrarood verwarming handdoekdroger 23 wit satijn

Infrarood handdoekdroger

Infrarood handdoekdroger zorgt voor droge handdoeken en een warme badkamer. Het dual-zone Welltherm paneel bestaat uit twee zones. Het bovenste deel van het glazen warmtepaneel is de verwarming en het onderste deel heeft de functie als handdoekdroger.

Met een elektrische handdoekradiator geniet je iedere dag opnieuw van droge en warme handdoeken in de badkamer. Het is een verwarming en handdoekdroger in één apparaat. Daarnaast heb je gelijk een plek om je handdoeken netjes aan op te hangen.

Naast de warmte en het gemak van het ophangen van je handdoeken, staat een infrarood elektrische radiator met handdoekbeugels prachtig in jouw badkamer. Het is een eyecatcher voor deze ruimte.

Ik wil een gratis offerte voor infrarood verwarming

badkamer verwarming spiegel infrarood paneel infrarood verwarming handdoekdroger 22

De beste handdoekdroger

De beste handdoekdroger voor de badkamer maakt gebruik van infrarood. Het infrarood paneel bevat twee zones met verschillende temperaturen. Het bovenste gedeelte is de krachtige verwarming en de onderste zone de elektrische handdoekdroger. Voorzien van elegante beugels.

spiegel infrarood paneel infrarood verwarming handdoekdroger 17

Zuinige handdoekdroger

De zuinige elektrische verwarming met handdoekdroger zet maar liefst 93% van de energie om in infraroodwarmte. Dankzij de ESHC technologie wordt de warmte gelijkmatig verdeeld over het oppervlakte paneel, waardoor je een hoog rendement behaald. Uiterst zuinig in verbruik!

badkamer verwarming spiegel infrarood paneel infrarood verwarming handdoekdroger 6

Duurzame handdoekdroger

Het infrarood paneel met handdoekdroger is duurzaam, doordat je geen fossiele brandstoffen gebruikt. Gebruik groene stroom, waardoor je CO2 neutraal bent. Het warmtepaneel met handdoekbeugels is binnen enkele minuten warm, je geniet direct van de warmte.

badkamer verwarming spiegel infrarood paneel infrarood verwarming handdoekdroger 10

Dual-zone paneel met handdoekdroger

De dual-zone infrarood verwarming met handdoekdroger heeft 2 functies. Het onderste deel van het paneel droogt de handdoeken. Dit deel van het paneel wordt 70 graden. Het bovenste deel is de krachtige verwarming en wordt 120 graden. Warme badkamer en droge handdoeken.

VRAAG EEN GRATIS OFFERTE AAN

INFRAROOD VERWARMING

spiegel infrarood paneel infrarood verwarming handdoekdroger 17

Werking van infrarood in de badkamer

De handdoekdroger van Badkamer verwarming maakt gebruik van lange golf infraroodstraling. De infrarood stralen warmen direct de objecten en mensen in de badkamer op. Denk hierbij aan de muren, vloer en badkamer meubels.

Een infrarood verwarming werkt daardoor anders dan de convectie kachels waarbij de lucht wordt verhit. De objecten houden de warmte vast en weerkaatsen deze opnieuw de badkamer ruimte in.

Na het douchen zijn vaak de muren voorzien van vocht en condens. Dit komt omdat de muren en vloer kouder zijn dan de lucht. Bij infrarood verwarming heb je dit probleem niet meer. De infraroodstralen warmen de muren op, waardoor het vocht wegtrekt.

Dit levert vervolgens nog een ander groot voordeel op. En dat is dat schimmels in de badkamer verdwijnen. Schimmels nestelen zich graag in vochtige ruimtes. Naast warme handdoeken profiteer je van aangename warmte en een gezond binnenklimaat.

ONBEPERKTE MOGELIJKHEDEN

DESIGN VERWARMING BADKAMER

badkamer verwarming spiegel infrarood paneel infrarood verwarming handdoekdroger 20 RAL panelen

Dual zone handdoekdroger

Badkamer verwarming heeft een prachtige oplossing voor droge handdoeken en een warme badkamer. Namelijk het dual-zone infrarood paneel van Welltherm of Ecaros. Het oppervlak van deze panelen zijn uitgevoerd in glas of metaal en voorzien van 2 of 3 handdoek beugels.

Het warmtepaneel bevat twee zones welke gebruik maken van verschillende oppervlakte temperaturen. De bovenste zone heeft een infrarood verwarmingsvlak van 120 graden. Het onderste deel heeft een droogfunctie en bereikt een temperatuur van 70 graden Celsius.

Dankzij het slanke ontwerp is deze verwarming ruimtebesparend en een ware aanvulling op jouw badkamer. De glazen infraroodpanelen zijn gemaakt van ESG zekerheidsglas, dit zorgt ervoor dat het glas erg sterk is en dat bij een mogelijke breuk stompe glassplinters ontstaan.

Al onze badkamer verwarmingen zijn dankzij de IPX4 klasse spatwaterdicht. Daardoor zijn ze veilig te gebruiken in de badkamerruimte. Onze verwarmingen bevatten het hoogwaardige Duitse TÜV keurmerk, wat betekent dat ze aan zware kwaliteitseisen voldoen.

spiegel infrarood paneel infrarood verwarming handdoekdroger 15 radiator

Afmetingen en vermogens

De afmeting en het vermogen van het infrarood paneel met handdoekdroger is afhankelijk van hoe groot de ruimte is. Voor de badkamer is het verstandig om altijd een hoger wattage te kiezen, omdat je deze ruimte snel wilt voorzien van warmte.

Voor badkamer ruimte rekenen wij gemiddeld 60 tot 70 watt per m3 bij een kamer met normale isolatie. Voor een woonkamer ligt het vermogen lager, namelijk tussen de 30 en 40 watt en voor een slaapkamer is dit nog lager, gemiddeld 25-35 watt per m3.

De afmeting van warmtepanelen met handdoekdrogers zijn verkrijgbaar in drie verschillende soorten, namelijk 60×120, 60×150 of 60×180 cm. Het metalen paneel is slechts 1,7 cm dik en glaspanelen zijn 2,2 cm. De wattages van de infrarood panelen liggen tussen de 550 tot 850 watt.

Afhankelijk van het formaat van het glazen of metalen infrarood paneel badkamer is er plek voor één, twee of drie handdoekdroger beugels. De beugels zijn in zes verschillende uitvoeringen verkrijgbaar in het chroom of roestvast staal. Met opening aan de linker of rechterkant of als een geheel.

handdoekdroger panelen

Diverse ontwerpen handdoekdroger panelen

Badkamer verwarming heeft verschillende mooie ontwerpen van de dual-zone infrarood verwarming met handdoekdroger beugels van het merk Welltherm. De beugels zijn in zes ontwerpen verkrijgbaar welke op diverse prachtige warmtepanelen passen.

Het oppervlak van het infrarood paneel met handdoekdroger is gemaakt van metaal of ESG veiligheidsglas. Beide beschikken over de ESHC techniek die de warmte gelijkmatig verdeeld waardoor je een hoog rendement behaald. Zuinige en duurzame infraroodverwarming.

De metalen panelen zijn verkrijgbaar in zijde mat wit of zwart, afgewerkt met een poedercoat lak. De glazen infrarood verwarming is verkrijgbaar in kristal wit (RAL 9016), wit satijn, satijn zwart en in alle RAL kleuren. Alsmede verkrijgbaar als spiegel infrarood verwarming.

Daarnaast is het mogelijk bedrukte panelen te ontwerpen met een eigen foto naar keuze. In mat of glans afwerking. De mogelijkheden van de handdoekdroger dual-zone panelen zijn zeer groot. Alle panelen zijn frameloos en staan wonderschoon in jouw badkamer!

Vraag en Antwoord

Wat is een handdoekdroger?

Een handdoekdroger is een infrarood verwarming met één, twee of drie handdoek beugels. Het warmtepaneel is opgedeeld in twee zones. Het bovenste deel is de krachtige verwarming en het onderste deel is iets minder warm en heeft droogfunctie voor de handdoeken.

Waarom een handdoekdroger in de badkamer?

Een handdoekdroger in de badkamer geeft je warmte en droge handdoeken. Het is een infrarood verwarming en handdoek droger in één toestel. Aan de verchroomde of geborstelde stalen beugels kan je eenvoudig je handdoeken ophangen. Door de warmte drogen ze direct.

Voor wie is een handdoekdroger geschikt?

Een handdoekdroger is geschikt voor degene die houden van duurzame warmte. Zodra je het infrarood paneel aanzet geniet je binnen enkele minuten van de heerlijke warmte. De handdoeken hangen daarnaast warm en mooi in de badkamer. Een echte eyecatcher.

Waar handdoekdroger paneel installeren?

Het paneel met handdoekdroger installeer je bij voorkeur aan de muur tegenover de douche of bad. Zodra je klaar bent douchen of baden wikkel jij je gelijk in een warme en droge handdoek. Dankzij de IPX4-klasse zijn de warmtepanelen spatwaterdicht en dus veilig te monteren in de badkamer.

Hoe werkt een handdoekdroger?

Een handdoekdroger werkt met infrarood warmte. Het dual-zone paneel is verdeeld in twee zones. Het bovenste gedeelte is de verwarming en wordt 120 graden. Het onderste deel wordt 70 graden en heeft een droogfunctie. Over de beugels hang je de handdoeken. Ze worden droog, warm en het staat netjes in jouw badkamer.

Is handdoekdroger veilig in de badkamer?

Ja, de handdoekdroger is veilig te gebruiken in de badkamer. Dankzij de IPX4 klasse zijn de infrarood panelen met handdoekbeugels spatwaterdicht en dus veilig te gebruiken in deze ruimte. Houd wel altijd de veilige montage afstand aan van 60 cm van de dichtstbijzijnde wateraansluiting.

Welke handdoekdroger modellen zijn er?

Er zijn verschillende handdoekdroger modellen verkrijgbaar van Ecaros of Welltherm. De dual-zone panelen welke twee temperatuur oppervlakken hebben zijn verkrijgbaar in metalen of ESG veiligheidsglas uitvoeringen. In alle RAL kleuren, als spiegel verwarming, met gepersonaliseerde foto of in zwart wit tinten.

Kan ik de handdoekdroger direct gebruiken?

Ja, de handdoekdroger kan je direct gebruiken. Het warmtepaneel is binnen 8 tot 15 minuten op volle sterkte, afhankelijk van het aantal wattage. Je hoeft de verwarming dus niet voor te verwarmen. Dit is zuinig en duurzaam.

Marktleider badkamer verwarmingen België

Badkamer verwarming

Energiezuinige badkamer verwarming zorgt voor een warme en droge badkamer. Badkamer infrarood verwarming verkrijgbaar als spiegelpaneel, handdoekdroger, kleuren of plafond paneel. Met ir badkamer paneel heb je droge muren, waardoor schimmels verdwijnen. 

Infrarood verwarming met handdoekdroger

Infrarood verwarming met handdoekdroger voor in de badkamer. Met de handdoekdroger verwarming heb je altijd droge handdoeken en een warme badkamer. Een prachtig design infrarood glas paneel met handdoek beugels in chroom of roestvast staal.

Handdoekdroger Badkamer

Infrarood handdoekdroger zorgt voor droge handdoeken en een warme badkamer. Het dual-zone Welltherm paneel bestaat uit twee zones. Het bovenste deel van het glazen warmtepaneel is de verwarming en het onderste deel heeft de functie als handdoekdroger.

Spiegel infrarood verwarming

Een populaire verwarmer in de badkamer is de spiegel infrarood verwarming. Of het nu voor één bassin is of tot 1,8 m breed, Badkamer Verwarming heeft de juiste oplossing voor elke toepassing. Een bijkomend positief effect is dat je nooit meer condens op de spiegel hebt.

Plafond verwarming

Bij plafond verwarming in de badkamer profiteer je van een groot warmtebereik. Doordat de stralen van bovenaf komen, wordt de badkamer vloer ook heerlijk warm. Het bevestigingsmechanisme biedt een stabiele en veilige montage aan het plafond. 

Plafond verwarming met LED verlichting

Plafond verwarming met LED verlichting geeft je niet alleen aangename infrarood warmte, maar verlicht ook de badkamer. Plafondverwarming met verlichting is warmte-, stijl- en sfeervol. De glazen of metalen panelen zijn ruimtebesparend, slechts 2 cm dun.

Glazen infrarood verwarming

Glazen infrarood verwarming is gemaakt van hoogwaardige en permanente hittebestendige ESG veiligheidsglas. Glas infrarood panelen zijn verkrijgbaar in alle RAL kleuren, evenals in wit of wit satijn. In mat of glans. Ook bedrukte glaspanelen met foto voor in de badkamer. 

Glazen infrarood verwarming Wit

De glazen infrarood verwarming is verkrijgbaar in verschillende kleuren. De neutrale kleur van een Wit glas infrarood paneel staat elegant in iedere badkamer. Het witte glaspaneel is frameloos. Horizontale en verticale wandmontage mogelijk, alsmede aan het plafond.  

Glazen infrarood verwarming Wit Satijn

De glazen infrarood verwarming in Wit Satijn van het merk Welltherm is een ware aanvulling in jouw badkamer. Het oppervlakte paneel is gemaakt van ESG-H veiligheidsglas. Het paneel is slechts 2,2 cm dun en is zijde-mat afgewerkt. Wit Satijn glas heeft de RAL kleurcode 9016. 

RAL panelen

Onze RAL panelen uit de glazen infrarood verwarming serie van Welltherm zijn verkrijgbaar in alle RAL kleuren. Geel, oranje, rood, violet, blauw, groen grijs, bruin of zwart wit tinten en alle varianten. Geef de kleurcode door en wij verzorgen jouw gekleurde RAL panelen. 

Bedrukte panelen

Personaliseer jouw warmtepaneel met een foto of beeld naar keuze. Het oppervlak van de bedrukte panelen is van glas en is kras- en zuurbestendig. De bedrukte panelen behouden daardoor langdurig de glans en kleuren. Eenvoudig schoon te maken met een vochtige doek.

Sunshower

Met een Sunshower in jouw badkamer is het dubbel genieten. Onder de douche levert de Sunshower gezonde infrarood straling en zonlicht. Het zorgt voor de aanmaak van vitamine D, ontspannen spieren en stimuleert de doorbloeding. Goed voor sporters en ouderen.

Vloerverwarming badkamer

Onze elektrische vloerverwarming mesh mat zorgt voor gelijkmatige warmte onder de badkamervloer. De elektrische verwarmingsmat is slechts 3,2 mm dun waardoor deze uitermate geschikt is voor plaatsing onder een tegel- of betonvloer in de badkamer. 

Badkamer radiator

De infrarood badkamer radiator is een ware aanvulling op deze ruimte. Het oppervlaktepaneel is gemaakt van ESG-H veiligheidsglas of metaal. Verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, zoals spiegel, gekleurd of foto paneel. Eventueel met handdoekdroger. 

Handdoekradiator

De conventionele handdoekradiator is een 2-in-1 toestel. De handdoekradiator is een slanke conventionele kachel, welke gebruikmaakt van de modernste en zuinigste techniek. Het zorgt voor extra comfort in de badkamer en altijd droge en warme handdoeken.