Handdoekdroger

Warmteshop Badkamer Verwarming

Infrarood handdoekdroger

Infrarood handdoekdroger zorgt voor droge handdoeken en een warme badkamer. Het dual-zone Welltherm paneel bestaat uit twee zones. Het bovenste deel van het glazen warmtepaneel is de verwarming en het onderste deel heeft de functie als handdoekdroger.

Met een elektrische handdoekradiator geniet je iedere dag opnieuw van droge en warme handdoeken in de badkamer. Het is een verwarming en handdoekdroger in één apparaat. Daarnaast heb je gelijk een plek om je handdoeken netjes aan op te hangen.

Naast de warmte en het gemak van het ophangen van je handdoeken, staat een infrarood elektrische radiator met handdoekbeugels prachtig in jouw badkamer. Het is een eyecatcher voor deze ruimte.

De handdoekdroger van Badkamer verwarming maakt gebruik van lange golf infraroodstraling. De infrarood stralen warmen direct de objecten en mensen in de badkamer op. Denk hierbij aan de muren, vloer en badkamer meubels.

Een infrarood verwarming werkt daardoor anders dan de convectie kachels waarbij de lucht wordt verhit. De objecten houden de warmte vast en weerkaatsen deze opnieuw de badkamer ruimte in.

Na het douchen zijn vaak de muren voorzien van vocht en condens. Dit komt omdat de muren en vloer kouder zijn dan de lucht. Bij infrarood verwarming heb je dit probleem niet meer. De infraroodstralen warmen de muren op, waardoor het vocht wegtrekt.

Dit levert vervolgens nog een ander groot voordeel op. En dat is dat schimmels in de badkamer verdwijnen. Schimmels nestelen zich graag in vochtige ruimtes. Naast warme handdoeken profiteer je van aangename warmte en een gezond binnenklimaat.

Ik wil een gratis offerte voor infrarood verwarming

Diverse ontwerpen handdoekdroger panelen

Badkamer verwarming heeft verschillende mooie ontwerpen van de dual-zone infrarood verwarming met handdoekdroger beugels van het merk Welltherm. De beugels zijn in zes ontwerpen verkrijgbaar welke op diverse prachtige warmtepanelen passen.

Het oppervlak van het infrarood paneel met handdoekdroger is gemaakt van metaal of ESG veiligheidsglas. Beide beschikken over de ESHC techniek die de warmte gelijkmatig verdeeld waardoor je een hoog rendement behaald. Zuinige en duurzame infraroodverwarming.

De metalen panelen zijn verkrijgbaar in zijde mat wit of zwart, afgewerkt met een poedercoat lak. De glazen infrarood verwarming is verkrijgbaar in kristal wit (RAL 9016), wit satijn, satijn zwart en in alle RAL kleuren. Alsmede verkrijgbaar als spiegel infrarood verwarming.

Daarnaast is het mogelijk bedrukte panelen te ontwerpen met een eigen foto naar keuze. In mat of glans afwerking. De mogelijkheden van de handdoekdroger dual-zone panelen zijn zeer groot. Alle panelen zijn frameloos en staan wonderschoon in jouw badkamer!

De beste handdoekdroger

De beste handdoekdroger voor de badkamer maakt gebruik van infrarood. Het infrarood paneel bevat twee zones met verschillende temperaturen. Het bovenste gedeelte is de krachtige verwarming en de onderste zone de elektrische handdoekdroger. Voorzien van elegante beugels.

Zuinige handdoekdroger

De zuinige elektrische verwarming met handdoekdroger zet maar liefst 93% van de energie om in infraroodwarmte. Dankzij de ESHC technologie wordt de warmte gelijkmatig verdeeld over het oppervlakte paneel, waardoor je een hoog rendement behaald. Uiterst zuinig in verbruik!

Duurzame handdoekdroger

Het infrarood paneel met handdoekdroger is duurzaam, doordat je geen fossiele brandstoffen gebruikt. Gebruik groene stroom, waardoor je CO2 neutraal bent. Het warmtepaneel met handdoekbeugels is binnen enkele minuten warm, je geniet direct van de warmte.

Dual-zone handdoekdroger

De dual-zone infrarood verwarming met handdoekdroger heeft 2 functies. Het onderste deel van het paneel droogt de handdoeken. Dit deel van het paneel wordt 70 graden. Het bovenste deel is de krachtige verwarming en wordt 120 graden. Warme badkamer en droge handdoeken.

Vraag een gratis en vrijblijvende offerte op voor de beste handdoekdrogers van Warmteshop

Dual zone handdoekdroger

Badkamer verwarming heeft een prachtige oplossing voor droge handdoeken en een warme badkamer. Namelijk het dual-zone infrarood paneel van Welltherm of Ecaros. Het oppervlak van deze panelen zijn uitgevoerd in glas of metaal en voorzien van 2 of 3 handdoek beugels.

Het warmtepaneel bevat twee zones welke gebruik maken van verschillende oppervlakte temperaturen. De bovenste zone heeft een infrarood verwarmingsvlak van 120 graden. Het onderste deel heeft een droogfunctie en bereikt een temperatuur van 70 graden Celsius.

Dankzij het slanke ontwerp is deze verwarming ruimtebesparend en een ware aanvulling op jouw badkamer. De glazen infraroodpanelen zijn gemaakt van ESG zekerheidsglas, dit zorgt ervoor dat het glas erg sterk is en dat bij een mogelijke breuk stompe glassplinters ontstaan.

Al onze badkamer verwarmingen zijn dankzij de IPX4 klasse spatwaterdicht. Daardoor zijn ze veilig te gebruiken in de badkamerruimte. Onze verwarmingen bevatten het hoogwaardige Duitse TÜV keurmerk, wat betekent dat ze aan zware kwaliteitseisen voldoen.

Afmetingen en vermogens

De afmeting en het vermogen van het infrarood paneel met handdoekdroger is afhankelijk van hoe groot de ruimte is. Voor de badkamer is het verstandig om altijd een hoger wattage te kiezen, omdat je deze ruimte snel wilt voorzien van warmte.

Voor badkamer ruimte rekenen wij gemiddeld 60 tot 70 watt per m3 bij een kamer met normale isolatie. Voor een woonkamer ligt het vermogen lager, namelijk tussen de 30 en 40 watt en voor een slaapkamer is dit nog lager, gemiddeld 25-35 watt per m3.

De afmeting van warmtepanelen met handdoekdrogers zijn verkrijgbaar in drie verschillende soorten, namelijk 60×120, 60×150 of 60×180 cm. Het metalen paneel is slechts 1,7 cm dik en glaspanelen zijn 2,2 cm. De wattages van de infrarood panelen liggen tussen de 550 tot 850 watt.

Afhankelijk van het formaat van het glazen of metalen infrarood paneel badkamer is er plek voor één, twee of drie handdoekdroger beugels. De beugels zijn in zes verschillende uitvoeringen verkrijgbaar in het chroom of roestvast staal. Met opening aan de linker of rechterkant of als een geheel.