badkamer verwarming be logo

Plafond verwarming

Plafond verwarming badkamer

Bij plafond verwarming badkamer profiteer je van een groot warmtebereik. Doordat de stralen van bovenaf komen, wordt de vloer ook heerlijk warm. Het bevestiging mechanisme biedt een stabiele en veilige plafondmontage.

Een infrarood plafondverwarming van Badkamer verwarming staat esthetisch prachtig in de badkamer, maar ook voor andere ruimtes is een plafondpaneel ideaal. Denk hierbij aan de woonkamer of slaapkamer.

Bij plafondverwarming badkamer profiteer je van een maximale warmte verspreiding. De vloer wordt ook gelijk verwarmd, waardoor je geen vloerverwarming badkamer meer nodig hebt. Zeer duurzaam en zuinig in verbruik.

De meest efficiënte en effectieve manier om jouw badkamer te verwarmen en te verlichten is met een infrarood plafond verwarming met LED verlichting. De infrarood warmte is duurzaam en met de leds creëer je een sfeervol licht, welke ook nog eens energiezuinig is.

Met een infrarood plafondverwarming badkamer met leds geniet je iedere dag van comfortabele warmte met sfeervol licht. Het ontwerp is prachtig om te zien. Zodra de kachel aangaat voel je de intense warmte en de leds maken het geheel af. Het strakke design past in iedere badkamer.

Vraag direct een gratis offerte op

Vul het onderstaande formulier in voor een vrijblijvende offerte.

1
Stap1
2
Stap2
3
Stap3
4
Stap4

Bel ons

+32 (0) 51490169

Bezoek ons

Winkels

Webshop

Koop online

Plafond verwarming voor passende oplossing om je ruimte mooi en lekker te verwarmen

Uitvoeringen plafond verwarming

De infrarood plafond verwarming staan stuk voor stuk stijlvol in jouw badkamer of andere ruimte. Een plafondpaneel is ideaal als je bijvoorbeeld geen ruimte aan de wand hebt. Het paneel is slechts 2 cm dun, waardoor het naadloos opgaat in de inrichting.

De mogelijkheden qua design van een infrarood plafondverwarming badkamer is zeer groot. Wij hebben een uitgebreid assortiment van hoge en lage temperaturen badkamer verwarmingen. In onze showroom kan je complete badkamers met infrarood panelen bezichtigen.

Metalen of glazen badkamerradiatoren in diverse uitvoeringen. Bijvoorbeeld gekleurde RAL panelen, wit satijn glas paneel of een zwart metalen warmtepaneel. Wij leveren ook plafond verwarming met led verlichting. Duurzame warmte gecombineerd met zachte led-lichten.

De infrarood panelen foto mogen opvallen, maar je kan deze ook integreren in het plafond. Je hebt niet eens in de gaten dat er een kachel hangt, totdat je de intense warmte van bovenaf voelt. Vraag ons naar de mogelijkheden voor jouw plafondverwarming badkamer.

Voordelen infrarood plafondverwarming

Infrarood plafondverwarming badkamer kent vele voordelen. Door het grote warmte bereik van bovenaf geniet je van een gelijkmatige en efficiënte warmte verdeling. Daarbij wordt de vloer ook heerlijk warm. Donkere tegels houden de warmte nog beter vast.

Muren worden droog, waardoor de isolatie beter werkt en er geen schimmels in de wanden ontstaan. Vochtige ruimtes zijn namelijk een ideale broedplek voor schimmels. Met infrarood verwarming in jouw badkamer heb je geen last meer van vieze schimmelvorming.

Infrarood houdt de luchtvochtigheid in balans. Doordat er geen luchtcirculatie is, zoals met een convectie radiator, heb je geen last van stofdeeltjes of bacteriën in de lucht. Dankzij het slanke ontwerp van 2 cm zijn de wand- en plafond panelen ruimte besparend.

Alle badkamerpanelen zijn dankzij de IPX4 klasse spatwaterdicht en dus veilig te gebruiken in de badkamer. Snelle opwarmtijd van 8 tot 15 minuten. Verkrijgbaar in diverse prachtige designs. Van plafond en spiegel met infrarood verwarming tot handdoekdroger en Sunshower.

Zuinig en duurzaam in verbruik

Plafond verwarming badkamer maakt gebruik van de lange golf infrarood straling. De infrarood panelen zijn voorzien van de ESHC technologie, wat betekent dat de warmte gelijkmatig verdeeld wordt. Hoog rendement met een laag energie verbruik.

De werking van infrarood verwarming badkamer is vele malen anders dan bij convectie kachels. Deze warmen lucht op, waarbij het verschil in warm of koud groot is. Door infrarood toe te passen worden de mensen en objecten direct verwarmd. Zoals de vloer, muur en meubels.

Deze houden de warme lang vast, waardoor je gerust een raam kan open zetten voor ventilatie. Je verliest weinig warmte. De elektrische verwarming badkamer panelen voor plafond of wand montage zet tenminste 93% van de energie om in infrarood warmte.

Geschikt voor ieder type badkamer, nieuwe badkamer maar ook bestaande. Met infraroodverwarming bespaar je tussen de 30 en 70% aan verwarmingskosten! Geen onderhoudskosten en de installatie is eenvoudig en snel.

Bekijk ook eens de badkamer verwarming, zoals een infrarood spiegel, elektrische handdoekdroger en een infrarood douche.

Plafondverwarming met verlichting

Met infraroodverwarming kan je alle kanten op. De warmte panelen kan je de muur hangen, waarmee je goed de badkamer verwarmd. Met de plafondpanelen geniet je van een nog grotere stralingshoek. Vanwege de bestaande verlichting doet men dit vaak niet.

Dat is eigenlijk jammer, maar Badkamer verwarming heeft daar de oplossing voor; een infrarood verwarming met led-verlichting. Het led-lichtframe van Welltherm is in verschillende maten verkrijgbaar. Van klein 60×60 tot 150×60 cm.

Zowel het plafondpaneel als de verlichting is zeer eenvoudig te monteren. Wij leveren het plafondpaneel met een montage beugel, handige boormal, schroeven, pluggen en instructieboekje. Je kan ook onze vakkundige installatiedienst inschakelen voor de montage.

De led-verlichting zelf heeft een handig klik-systeem. Voor de aansluiting gebeurt dit met een ompool beveiligde connector die wordt aangesloten met een lichtschakelaar. Daardoor bedien je zowel de kachel als de led lichten apart van elkaar. Als de led-lichten uit staan, zie je ze niet zitten. Plafondverwarming badkamer met lichtjes is ideaal voor de badkamer, maar ook bijvoorbeeld voor de woonkamer.

Badkamer plafond verwarming met LED verlichting

Plafond verwarming met LED verlichting geeft je niet alleen aangename infrarood warmte, maar verlicht ook de badkamer. Plafondverwarming met verlichting is warmte-, stijl- en sfeervol. De glazen of metalen infrarood panelen zijn ruimtebesparend, slechts 2 cm dun.

De plafond verwarming met leds is een infrarood verwarming systeem gecombineerd met een led frame. Dankzij het innovatieve plafond led frame is het nu mogelijk om duurzame warmte te combineren met energiezuinig verlichting.

Voor onder andere de badkamer is dit een ideale uitkomst. Zowel aan het plafond staat een infrarood paneel met verlichting prachtig, maar ook als spiegelpaneel. Nooit meer last van een beslagen spiegel en verlicht met zacht witte led lichtjes. Beide zeer duurzaam in verbruik.

Infraroodstraler plafond

Qua energie is de plaatsing van een infraroodstraler op het plafond optimaal. Bij renovatie is het ook eenvoudig om bestaande bekabeling te gebruiken. Maar het verlies van bestaande plafondlampen schrikt sommige bouwers af. Badkamer verwarming heeft de oplossing.

De lichtframes van het merk Welltherm geven zonder extra stroomkabel verlichting. En wel te verstaan een aangenaam warm wit, dimbaar licht gecombineerd met de behaaglijke warmte van de infraroodverwarming.

Efficiënte LED-lichtstrips in de armatuur zorgen ervoor dat het licht gelijkmatig naar beneden straalt. Dit is te danken aan de witte, doorschijnende strooilicht cover. Het lichtframe zelf is gemaakt van geanodiseerd aluminium.

Dankzij de modulaire opbouw is het LED-lichtframe geschikt voor alle Welltherm infraroodstralers, zowel voor metalen als voor glasstralers. Het lichtframe past op zowel plafond- als muurpanelen. Het is een aantrekkelijk accessoire, vooral voor spiegel infrarood verwarming aan de wand.

Plafondverwarming voor je badkamer zorgt ook voor warme voeten

LED frame voor infrarood paneel

Het led frame van Duo-line is beschikbaar in twee verschillende hoogtes, zodat ze perfect passen op zowel metalen als glazen infrarood verwarming. Daarnaast zijn is het duo ledframe verkrijgbaar in verschillende lengtes, zodat het op ieder warmtepaneel geplaatst kan worden.

De plafondverwarming badkamer met ledlichten is de ideale oplossing voor duurzame warmte en energiezuinig verlichting. De stijlvolle infrarood panelen van Badkamer verwarming zijn eenvoudig en snel te plaatsen aan het plafond, maar ook aan de muur.

Je krijgt door de ledlichten een prachtig zacht wit licht kader in de badkamer. De ledframes zijn ook eenvoudig te plaatsen op andere infrarood panelen in de hal of woonkamer. Staat het licht uit en de kachel aan, dan zie je de leds niet zitten.

Als je een lichte plafondverlichting wilt combineren met een verwarmingselement in kleur, maak dan een keuze uit onze uitgebreide RAL infrarood panelen serie. Je kan het ook combineren met een infrarood douche en een infrarood spiegel. Onze glazen infrarood verwarming voor aan het plafond en muur zijn ook onopvallend verkrijgbaar in kristal wit of wit satijn.

Aansluiting en bediening LED verlichting

De plafondverwarming met ledframe is eenvoudig te installeren. De frames zijn namelijk voorzien van een magneet bevestiging, waardoor ze heel eenvoudig en snel bevestigd zijn op de plafondverwarming badkamer. Ook geschikt voor onze infrarood wandmodellen.

De ledverlichting wordt heel gemakkelijk aangesloten op het paneel via een ompool beveiligde connectoren. De driver wordt achter het warmtepaneel bevestigd met een magneet. Of als deze aan het plafond bevestigd is kan je het er eenvoudig op leggen.

De bedrading kan makkelijk aangesloten worden op dezelfde bedrading van de afstandsbediening. Maar het wordt aangeraden om een extra bedrading te voorzien, zodat dit apart bediend kan worden.

Het kan worden bediend met ons optioneel verkrijgbare radiobesturingssysteem met een design-wandschakelaar. Dankzij het standaardformaat van 55 x 55 mm past de schakelaar in het frame van de gangbare schakelaar serie van bekende merkfabrikanten.

Installatie infrarood verwarming badkamer plafond

De installatie van een infrarood verwarming badkamer plafond vergt net iets meer kundigheid dan voor montage van een infrarood spiegel aan de wand. Omdat je namelijk boven je hoofd moet werken kost dit iets meer kracht. Je wilt niet dat de badkamer verwarming uit je handen valt, terwijl je bezig bent met de installatie. Om deze reden adviseren wij altijd om een infrarood paneel met twee personen te installeren.

Het is ook aanbevolen om eerst de instructies van de infrarood verwarming badkamer plafond goed te lezen, want dit maakt de montage aanzienlijk makkelijker. Bij aanschaf van de badkamer verwarming ontvang je een gebruiksaanwijzing en sjabloon. Evenals het bijbehorende beugel- en montagemateriaal. Neem de tijd om de instructie te lezen, alvorens je start met de installatie van de infrarood verwarming plafond badkamer.

Controleer ook het plafond op sterkte en stevigheid, want de verschillende materialen hebben verscheidene schroeven of moeren nodig. Plafonds van beton en steen zijn een ideale basis om een infrarood badkamer verwarming op te hangen. Op hout en gipsplaten wanden heb je extra stevige beugels en bevestigingsmateriaal nodig.

Met behulp van het boorsjabloon markeer je de boorgaten zo nauwkeurig mogelijk. Afhankelijk van het model zijn vier of zes gaten vereist. De pluggen en bijbehorende schroeven houden de infraroodpanelen vast. Van belang is dat alle schroeven stevig in de beugels vastzitten en dat de schroeven met de hand worden vastgedraaid.

Wanneer je plafond van kunststof is, kan in sommige gevalleen geen infrarood plafondpaneel worden geïnstalleerd. Vraag bij twijfel altijd advies aan onze deskundigen van Badkamer-verwarming. Indien je de installatie niet zelf wil verrichten, kan je natuurlijk als onze professionele installatiedienst inschakelen. Ook voor als je meerdere badkamer infrarood panelen hebt, zoals een handdoekdroger tegenover de douche of een wit infrarood paneel aan de wand. Koop plafondverwarming badkamer in onze online shop of kom naar de infrarood verwarming winkel, dan kan je de warmte ervaren.

Kenmerken infrarood verwarming plafond

Infrarood verwarming plafond kent vele voordelen. Naast dat de warmte zeer comfortabel is, breng een infrarood verwarming plafond ook gezonde warmte in de badkamer. Omdat niet de lucht wordt verwarmd, maar direct de objecten is er geen luchtcirculatie. Dit betekent ook dat er geen stofdeeltjes in de lucht zweven en de vochtigheidsgraad in balans is.

Wat zijn de kenmerken en voordelen van infrarood verwarming plafond? We hebben de belangrijkste op een rij gezet. Wil je meer weten over de verschillende soorten badkamer verwarming systemen? Neem dan gerust contact met ons op, of vraag een gratis offerte aan.

Ook kan je direct in de online shop onze verschillende verwarmingspanelen bestellen. Of breng een bezoek aan één van de showrooms van Badkamer-verwarming. Met meer dan 32 winkels in Nederland en België zit er altijd wel een infrarood verwarming winkel bij jou in de buurt.

 • Infrarood verwarming plafond is bijna onzichtbaar, zo mooi kunnen ze worden weggewerkt.
 • Eventueel leverbaar als infrarood verwarming plafond met verlichting.
 • Gelijkmatige en efficiënte warmteverdeling.
 • Snelle opwarmtijd. In slechts 8 tot 15 minuten is de plafondverwarming badkamer warm.
 • Geen onderhoudskosten.
 • Snelle en eenvoudige installatie.
 • Via een thermostaat bedien je ieder verwarmingspaneel afzonderlijk.
 • Bediening via de smart home app. Dit is ideaal voor infrarood plafond verwarming.
 • Op afstand te bedienen en in te stellen.
 • Gaat tientallen jaren veilig mee.
 • Gezond binnenklimaat en juiste vochtigheidsgraad.
 • Geen stofdeeltjes of bacteriën in de lucht.
 • Gezond voor personen met allergieën of bronchiën problemen.
 • Muren blijven droog, waardoor schimmels geen kans hebben.

Plafond verwarming met LED verlichting is een infrarood paneel gecombineerd met een led frame. Dankzij het innovatieve plafond duo ledframe is het nu mogelijk om duurzame warmte te combineren met energiezuinig verlichting.

Plafond verwarming met LED verlichting is zuinig omdat het niet de lucht verwarmd, maar direct de objecten en mensen in het warmtebereik. De objecten houden de warmte vast en weerkaatsen de stralen ook weer terug de ruimte in. Je voelt van alle kanten de warmte. Doordat de objecten de warmte vasthouden, kan je gerust het badkamer raam open zetten voor ventilatie, zonder veel warmteverlies te hebben.

De plafond verwarming met LED verlichting is geschikt voor degene die direct geld willen besparen op de energiekosten. Zodra je het paneel aanzet geniet je van de intense warmtestralen die je huid raken. Korte opwarmtijd van 8 tot 15 minuten.

In de badkamer monteer je de plafond verwarming met led verlichting het beste boven het gedeelte bij de wastafel of waar je uit de douche of het bad stapt. Als je ’s morgen hebt gedoucht voel je de heerlijke warmte van boven af. Doordat de stralen van boven komen, wordt ook de vloer verwarmd. Je hebt altijd warme voeten.

Infrarood plafond verwarming met LED verlichting werkt op basis van elektriciteit. Het warmtepaneel zet de energie om in warme onschadelijke infrarood straling. De infrarood verwarming warmt niet de lucht op, maar de direct de objecten en mensen in de kamer. Volgens hetzelfde principe als de zon. De zuinige leds werken ook op basis van elektra.

Ja, de plafond verwarming met LED verlichting kan je dimmen. Via de optionele dimbare led transformator inclusief ontvanger kan je de verschillende lichtsterktes instellen. De ledlichtjes geven wit licht af welke je op volledige sterkte kan aanzetten of kan dimmen.

Ja, je kan het LED frame van de plafond verwarming met LED verlichting eenvoudig achteraf inbouwen. Geschikt voor de infrarood panelen die al aan de muren of plafonds hangen. De frames zijn verkrijgbaar in verschillende standaard formaten.

De panelen die bij de plafond verwarming met LED verlichting passen zijn gemaakt van glas of metaal. De glazen infrarood verwarming is gemaakt van ESG-H veiligheidsglas en met glans afgewerkt. De metalen panelen hebben een poedercoat laag. Beide uitvoeringen zijn in diverse kleuren, motieven en met foto bedrukt verkrijgbaar.

Een voordeel van plafond verwarming is dat ruimte besparen. Daarnaast zijn ze hygiënisch, energie zuinig, esthetische prachtig, eenvoudig te installeren en je hebt geen onderhoudskosten. Je geniet dus niet van één voordeel met plafondverwarming, maar van velen.

Een infrarood plafond verwarming is zuinig omdat het niet de lucht verwarmd, maar direct de objecten en mensen binnen het stralingsbereik. De objecten houden de warmte lang vast. Dit is dé zuinige en moderne wijze van badkamers verwarmen.

Een infrarood plafond verwarming is bedoeld voor mensen die weinig ruimte aan de muur hebben voor een wandpaneel. Aan heb plafond is altijd ruimte. De panelen zijn slechts 2 cm dik, waardoor ze ook ruimte besparen. Zowel aan de wand als aan het plafond.

De beste positie van een plafond verwarming in de badkamer is boven het gedeelte bij de wastafel of waar je uit de douche of het bad stapt. Als je ’s morgens je tanden poetst voel je de heerlijke warmte op je lichaam vallen. Ook de vloer is op deze plek aangenaam warm.

Infrarood plafond verwarming werkt op basis van elektriciteit. Het warmtepaneel zet de energie om in warme onschadelijke infrarood straling. De infrarood verwarming warmt niet de lucht op, maar de direct de objecten en mensen in de kamer. Volgens hetzelfde principe als de zon.

Ja, plafond verwarming is veilig te gebruiken in de badkamer. Dankzij de IPX4 klasse zijn de warmtepanelen spatwaterdicht en dus veilig te gebruiken in vochtige ruimtes. Tevens hebben onze infraroodverwarmingen een veiligheidsvoorziening dat bij oververhitting het paneel direct uitzet.

Iedere infrarood plafond verwarming met een IPX4 klasse is geschikt voor zone 2 ruimtes. Oftewel veilig te gebruiken in natte ruimtes, zoals de badkamer. Alle infrarood panelen zijn geschikt voor zowel plafond- als wandmontage.

Ja, de plafond verwarming infrarood kan je dankzij de draadloze thermostaat type DE eenvoudig op afstand bedienen. De DE-serie maakt indruk met zijn eenvoudige installatie en simplistische bediening. Deze thermostaat heeft wekelijkse en dagelijkse programmering, plus vijf bedieningsmodi.