Vloerverwarming badkamer

Warmteshop Badkamer Verwarming

Elektrische vloerverwarming badkamer

Vloerverwarming badkamer is ontzettend comfortabel en draagt veel bij aan het wellness-gevoel in de badkamer. De mesh verwarmingsmat is eenvoudig te installeren en zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling. Geen koude plekken meer op de grond.

Elektrische vloerverwarming heeft een snelle reactietijd waardoor de vloer snel opwarmt. Dit is dan ook de meeste gekozen vloer verwarming voor badkamers. Je wilt in de badkamer snel warmte hebben, zodat je kan genieten van jouw douche en warme badkamer.

Combineer een vloerverwarming met een spiegel infrarood verwarming, zodat je nooit meer een beslagen spiegel hebt na jouw douchebeurt. Of kies voor handdoekradiator welke altijd zorgt voor droge en warme handdoeken.

Ik wil een gratis offerte voor infrarood verwarming

De beste vloerverwarming badkamer

Elektrische vloerverwarming badkamer heeft een korte reactietijd. Je hoeft dus niet lang te wachten op een aangenaam verwarmde badkamer vloer. Zodra je met je blote voeten de warme tegels voelt geeft dit al direct een warm gevoel.

Zuinige vloerverwarming badkamer

De elektrische mesh matten van Badkamer verwarming zijn zuinig in verbruik. Een elektrische vloerverwarming badkamer heeft geen lange opwarmtijd nodig, waardoor je vrijwel direct geniet van een warme vloer en lagere energiekosten.

Duurzame vloerverwarming badkamer

Combineer de elektrische vloerverwarming badkamer met zonnepanelen op je dak. Of gebruik groene stroom waardoor je CO2 neutraal bent. De verwarming bedien je met een slimme thermostatische regeling via jouw smartphone.

Ultradunne vloerverwarming badkamer

De ultradunne meshmatten zijn ideaal als vloerverwarming badkamer te gebruiken. De verwarmingsmatten zijn zelfkleven en slechts 3,2 mm dun. Je kan ze daardoor makkelijk plaatsen onder een tegel- of betonvloer. Zeer gelijkmatige warmteverdeling.

VRAAG EEN GRATIS OFFERTE AAN

INFRAROOD VERWARMING

Vloerverwarming met mesh mat

De elektrische vloerverwarming van Badkamer verwarming werken middels mesh matten. Dit zorgt voor een gelijkmatige warmte onder de badkamervloer. Bovendien is de elektrische verwarmingsmat slechts 3,2 mm dun waardoor deze uitermate geschikt is voor plaatsing onder een tegel- of betonvloer in de badkamer.

Doordat vloerverwarming zo aangenaam aanvoelt, is deze verwarming methodiek erg populair in de badkamer. Om de kostprijs te drukken en niet het hele huis te hoeven openbreken, kiest men er vaak voor om alleen in de badkamer vloerverwarming te leggen.

Indien er al een traditionele vloerverwarming ligt, kan je deze doortrekken naar de badkamer. Nadeel is wel dat een warm water vloerverwarming een lange opwarmtijd heeft. De elektrische variant is veel sneller in het verwarmen van de vloer, en dus zuiniger.

Je kan eenvoudig de badkamer voorzien van de zuinige elektrische vloermatten. Installeer de elektrische vloermatten in de badkamer als bijverwarming.

ONBEPERKTE MOGELIJKHEDEN

DESIGN VERWARMING BADKAMER

Hoofdverwarming of bijverwarming

Voor de badkamer kan je de vloerverwarming als hoofdverwarming of bijverwarming inzetten. Vaak is vloer verwarming voldoende om de gehele badkamerruimte te verwarmen.

Indien je een badkamer radiator of infrarood paneel hebt in de badkamer, kan je de elektrische vloerverwarming als bijverwarming inzetten. Zodra je met blote voeten de badkamer betreedt voel je de heerlijke warme vloer.  

Het voordeel van elektrische vloer verwarming als bijverwarming is dat je een systeem kunt leggen met een lager vermogen. Vloerverwarming met een lager vermogen kost weer minder energie en is toch lekker warm.

Isolatie onder vloerverwarming

Laat je elektrische vloerverwarming installeren, dan raadt Badkamer verwarming altijd aan om hieronder isolatie aan te brengen. Op deze manier haal je een hoger rendement uit je elektrische verwarming voor de badkamervloer.

Door isolatie voorkom je dat de kostbare warmte voor een deel verloren gaat naar de ondervloer. Je hoeft dan minder te stoken waardoor je bespaart op de energiekosten.

Isolatie onder de vloerverwarming kan bestaan uit isolatieplaten of isolerende vloerverwarmingsplaten, zoals een noppenplaat. Vloer verwarming is ook een goed idee voor een kleinere ruimte, zoals een toilet of gasten badkamer.

Voordelen elektrische vloerverwarming in de badkamer

– Elektrische vloerverwarming is gemakkelijk te plaatsen. Er zijn geen buizen nodig en het systeem hoeft dus ook niet te worden aangesloten op de centrale verwarming. Het verwarmingssysteem hoeft alleen te worden aangesloten op het net.

– De aankoop en installatie is relatief goedkoop en eenvoudig.

– Elektrische vloerverwarming kent een korte reactietijd. Je hoeft dus niet lang te wachten op een aangenaam verwarmde badkamer.

– Voordeliger de badkamer verwarmen. Doordat een badkamer slechts weinig wordt gebruikt, is het niet nodig deze continu te verwarmen. Elektrische vloerverwarming werkt kostenbesparend doordat de badkamer alleen hoeft te worden opgewarmd op de momenten wanneer deze in gebruik is.

– Eenvoudig aanleggen vanwege de zelfklevende matten.

– Waterdicht dankzij IPX7-klasse.

– Kleine opbouwhoogte in vloer vanwege dunne mesh mat van 3,2 mm.

Vraag en Antwoord